alchemique Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Ostatnio przerabialem temat silnikow w klasie .90 i 1.20 (sam stalem przed wyborem takiego motorka) - czytalem duzo na niemieckich i amerykanskich forach (miedzy innymi watki o F90) i z tego co wyczytalem to do funtan 90 ludzie wkladaja najczesciej saito 125. OS 120 AX jakos szczegolnie nie polecali , pisali ze lepiej sprawdzi sie saito albo jeszcze YS110 ale to juz wir w zbiorniku. Ja wahalem sie miedzy saito i yamada, wybralem to drugie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Czy to jest jeszcze temat o serwach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinKołodziej Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Trochę zboczyłem w silniki, wracamy do głownego tematu. Inne pytanie, skoro serwa Futaby S9202 które mają prędkość ok 0,20sek przy 6V są dosyć wolne do 3D to jaka powinna być właściwa prędkość serw dla sterowania ogonem w modelu 3D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARZU Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Myślę, że 0,16s jest wystarczająca. To nie jest tak, że 0,20s są za wolne. Po prostu do wszystkiego trzeba się przyzwyczaić i pewne zachowania modelu da się przewidzieć i je wyprzedzać. To zależy od umiejętności pilota i specyfiki danego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@verick Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Ja przesiadlem sie z 0.2 na 0.11 i przyznam, ze czuc roznice. Tylko ja lubie latac na max wychylonych sterach, na zmiane w jedna i druga strone, co daje nam w sumie roznice 0,18 sek a to jest duuuuzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 witam ma mały problem mianowicie buduje model fun fly okolo 135cm rozp skrztdło balsowe itp i waga modelu do lotu to będzie okolo 2kg na ster wysokości chce zastosować serwo hs311 na kierunek c577 ( chyba że będe miał hs 422) i na lotki( dł 55cm cięciwa na koncówce lotki 8cm a przy kadłubie 11cm) hs 81 ( mają one 3kg przy 6v) i się zastanawiam czy dobrze wybrałem na lotki bo wszyscy piszą tutaj o sterze kierunku a o lotkach nic p.s. model będzie pod asp 7,5ccm ze smiglem diablotin ( 12,25 x 3,75 ) niezamierzam latać tym modelem jakieś hard 3d tylko takie akrobarcje + zawis, harrier i gdzieniegdzie nozyce p.s.2 czy jak mam pakiet 4cele ( 4,8v) i przylutuje z 2 identycznego pakietu jedną cele (6v) to będe mógł ładować to łądowarką hiteca do mx-12 ( na ładowarce jest napisane output: 4,8v 60ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.