krys1 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Postanowilem zbudowac szybowiec Orlik II z firmy OldGliders. Projekt na przyszly rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Prace nad statecznikami Przed szlifowaniem Po szlifowaniu i to samo z kierunkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Kurde miałem nie zaśmiecać wątku ale się nie mogę powstrzymać. Po pierwsze piękny model - klasyka. Po drugie czysta równie piękna robota. Gratuluje wyboru i siedzę z piwkiem i podziwiam. Mam jedno pytanie. Elementy są ze sklejki czy balsy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Wszystkie glowne elementy skrzydla i kadluba sa ze sklejki. Tak jak moj poprzedni projekt (Salamandra), model bedzie kryty sklejka, a nie balsa tak jak w planach firmy OldGliders. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Pytanie- dlaczego sklejka a nie balsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Stare szybowce byly okryte sklejka, czy moj dostanie orginalne malowanie jeszcze nie wiem. Oczywiscie jest wiecej pracy bo trzeba dokladniej pracowac. Co do efektu koncowego to wiem ze sie oplaca, co stwierdzilem po pracy nad Salamandra. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Przygotywania statecznika pod oklejenie sklejka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Kolejne prace nad sterem kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Statecznik skonczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 cd. budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Kolejny etap budowy skonczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 cd. prac nad statecznikiem natarcie przed szlifowaniem i podczas szlifowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Zawiasy gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Mocowanie statecznika przyklad sruby stalowej glowa sruby calkowicie znika w tulejce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Zawiasy statecznika pionowego gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 cd. budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Fajnie gdybyś sobie sumował koszty materiałów, które musiałeś dokupić i w pierwszym poście aktualizował koszty. Zawsze mnie interesował całkowity koszt zbudowania tego modelu z KITu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Niestety trudno bedzie ocenic koszty, do tej pory pracowalem z materialami ktore mi zostaly z pojektu Salamandry. Orientacyjne koszty materialow stoja na stronie OldGliders. Moj model bedzie kryty sklejka, wiec koszty sa inne niz model kryty balsa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 czy w pracowni stoi SG38????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Tak SG-38 lodka o rozpietosci 3700mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi