Pablo_433 Opublikowano 25 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 jak masz zdjęcia SG38 Twojego SG38 prześlij na tragos13@wp.pl jestem zafascynowany tym szybowcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 obserwuje budowę czysto i bardzo ładanie nic tylko pozazdrościć. . Jak oceniasz jakość elementów? i czy dobrze się spasują? proszę napisz jak oceniasz kit. co do sklejki to na retroplanet wiele modeli jest tak wykonanych i ciekawe jaki będzie u ciebie efekt końnowy. mi natomiast podobają się w naszych barwach. kibicuje do końca budowy i życzę udanego oblotu. obserwuje budowę czysto i bardzo ładanie nic tylko pozazdrościć. . Jak oceniasz jakość elementów? i czy dobrze się spasują? proszę napisz jak oceniasz kit. co do sklejki to na retroplanet wiele modeli jest tak wykonanych i ciekawe jaki będzie u ciebie efekt końnowy. mi natomiast podobają się w naszych barwach. kibicuje do końca budowy i życzę udanego oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Jakosc elementow jest dobra, sa male wady paru czesci jesli rozchodzi sie o kadlub i stateczniki. Trzeba brac pod uwage , ze za ta cene nigdzie nie otrzymamy takiego zestawu o takich rozmiarach. Krycie skleja wybralem z dwoch powodow, stare szybowce byly prawie wszystkie kryte sklejka, a po budowie Salamandry efekt koncowy byl dla mnie bardziej zadawalajacy niz krycie balsa i malowaniu w orginalnych barwach. Pod koniec budowy roztrzygne czy model malowany bedzie w barwach bialo-czerwonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Otrzymalem zamowione serwa Hitec HS-225MG i juz zamontowane i gora juz oklejona sklejka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 jaki klej używasz do klejenia pokryć sklejkowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Zwykly wikol metoda prasowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Witam. Możesz rozwinąć temat metoda prasowania ? Pozdrawiam Sławomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Trzeba posmarowac klejem obie czesci zwyklym wikolem, czekac okolo 20 min gdy klej zrobi sie przezroczysty i nastepnie spasowac czesci. Ustawiam zelasko do prasowania foli na najwieksza temperature i po prostu prasuje zlacza gdzie byla smarowana sklejka klejem. Po okolo 2min mozna juz szlifowac. Metoda bardzo szybka, ale nie mozna sie pomylic, drugiej szansy na poprawke nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Nie ma pogody na latanie, wiec zrobilem serwo na kierunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Otrzymalem paczke ze sklejka 0,6mm i wieczorami troche popracowalem nad modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Zony nie bylo w domu, to troche popracowalem nad modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Pięknie to zaczyna wyglądać. Nie wiem dla czego ale oklejane sklejką zawsze bardziej mi się podobały od tych oklejanych balsą. Czekam na finał bo będzie pewnie piękny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 cd. budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 cd. budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Niestety sezon do latania sie konczy, mozna wiec wiecej czasu poswiecic na budowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Pierwsze przymiarki kabiny, syn zrobil rysunki poprzeczek kabiny, ktore posluza mi za szablony do wygiecia rurek. Mam taka ochote zrobienia kabiny z rurek a nie ze sklejki. Oczywiscie wiecej pracy ale efekt ogromny. a tak bedzie w przyblizeniu wygladalo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Tablica zegarow w 50% gotowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 zostala jeszcze tylko butelka do zrobienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 cd. kabiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 cd. budowy, czekam na serwo do wyczepu wiec zrobilem hamulce . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi