idfx Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Witam ! Po dlugich zabiegach przegralem walke ze starym komputerem (prawdopodobnie uszkodzenie magistrali dyskow). Przy okazji okazalo sie, ze i dysk lekko ucierpial. Na chwile obecna udaje mi sie odczytac dane z drugiej partycji, bez powodzenia jednak idzie odczytanie partycji systemowej. Nowy system ja widzi, jednak proby jej odczytania koncza sie komunikatem o bledach. Wracajac do tematu, czy ktos z Was mial doswiadczenia z odzyskiwaniem utraconych danych z karty pamieci ? Wszelkie zdjecia umieszczone w relacji z budowy zostaly utracone wraz z partycja systemowa starego dysku. Bardzo mi zalezy na odzyskaniu tych zdjec. Na biezaco po zgrywaniu na pulpit kasowalem je z karty aparatu, jednak karta nie byla po tych operacjach formatowana. Licznik zdjec rowniez nie byl zerowany, wiec obecne kilka zdjec ma kolejke np. fotka00115, fotka00116 itd. Nie istnieje ryzyko nadpisania plikow. Poprosze o pomoc w temacie, mam nadzieje ze uda sie odzyskac. Nie ma ryzyka utraty kolejnych danych z karty, wszystko obecne zgralem. Jesli cos pojdzie nie tak i tak warto zaryzykowac. Dziekuje i pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Np. http://www.cardrecoverypro.com/?cate=terms&model=memory-Card&item=photos&action=undelete&situation=null&appendix=photos&gclid=CN6rpKmV9bUCFY9AMgodQz4ALg Kojani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Wielkie dzieki, juz sie biore za robote Tamten problem z udostepnianiem sieci juz rozwiazany, naprawilo sie po "upgrejdach", jak wiecej poczytalem to microsoft nawalil i wydal patcha do naprawy. Bede wdzieczny za kolejne porady .. Tutaj przeskanowalo karte, znalazlo pliki nawet daaaawno temu usuwane, ale .... po kliknieciu - recover przesyla do aktywacji licencji programu licencja $100, dali upust 50% na $50, ale to i tak nie malo ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 A to nie wiedziałem - jaką masz kartę ? Mam w domu jakiś program który był dołączany do SanDisków - może pomoże. Kojani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Karta SD HC 4 Puremedia. Normalna, nie micro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Mam wreszcie polską czcionkę, ąęłźż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Jak mi zjadło zawartość karty to ściągnąłem Active File Recovery. Odzyskałem wszystko prócz zdjęć zrobionych w trybie makro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Dzięki za wskazówkę, będę próbował. W macro mam (póki co miałem) ze 3 zdjęcia tylko, ale ciekawi mnie dlaczego były nie do odzyskania, niby plik to plik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Używam tego programu Digital Image Recovery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Używam tego programu Digital Image Recovery Moge potwierdzić, że sprawdza się znakomicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Dzięki za pomoc ! Udało się odzyskać, nie wszystkie (pokazane jako unknown przepadły), ale 95% odzyskane. Wracam do klejenia i kontynuowania relacji Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi