Maj0r Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Witam. Ktoś używał tych silników? Jakie wrażenia? Jak wypadają w porównianiu do Cox'ów? Na co uważać? Nabyłem dzisiaj taki silnik, mam już dla niego model, ale fajnie byłoby wiedzieć coś więcej niż to, że działa fajnie na 35% nitro. Oto zdjęcia Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Osobiście nie miałem styczności z tymi silnikami jednak na forach amerykańskich są prawie tak popularne jak coxy, a ludzie bardzo je chwalą. Jednak uważam, że 35% nitro to przesada. Do coxów (0,8 i 1,5) stosuję od 0% do 10% z czego najczęściej 0% i 5%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Nawet fajnie to chodzi. Nie latałem na nim, testowałem tylko na desce. W przeciwieństwie do Europy w USA standardem jest paliwo z 15% nitro. Dlatego wszystkie amerykańskie silniki i produkowane na tamtejszy rynek są przystosowane właśnie to takiego paliwa. Przy wolnej chwili poszukam w swoich papierach, wydaje mi się, że był w jakiejś gazecie test tego silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maj0r Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Dzięki bardzo za info Panowie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi