mnich Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Witam Przejrzałem trochę forum i sklepy ale nie wiem co wybrać. Latam na razie na MX-12 35 MHz i moja wiedza na temat aparatur jest na tym poziomie. Szukam czegoś z większą ilością kanałów i niezawodnego (zasięg i użytkowanie). Może być z telemetrią (chociaż pewnie czujniki trzeba dokupić). Wiem, że takich tematów jest wiele ale nie siedzę w tym i nie wiem czy np. nie wstrzymać się na razie bo jakieś nowości mają wyjść, czy coś w tym stylu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 A ja tradycyjnie: http://www.nastik.pl/graupner-mx20-24ghz-hott-promocja-p-4662.html Bezawaryjna, pewna i ... Menu podobne do mx12 a możliwości znacznie wiecej Bedą nowe odbiorniki z vario i zyroskopami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maj0r Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Ja też poleciłbym Aurorę. Obiło mi się o uszy, że wychodzi nowsza wersja dlatego ceny lecą bardzo w dół. W UK nawet ponad 100 futów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=3464A tu są do niej odbiorniki http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14300__OrangeRx_Futaba_FASST_Compatible_8Ch_2.4Ghz_Receiver.html?gclid=CPzv9YrzjbYCFclZ3godtQEAOg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Jakbyś pospieszył się trochę to miałbyś futabe t14sg w styczniu była jeszcze w przedsprzedaży za 1999zł w rcskorpion:/ Teraz to może faktycznie Graupner MX20... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Za 2 tyś masz Aurorę z niemal pełnym zestawem do telemetrii i 9 kanałowym odbiornikiem. Właściwości użytkowe takie same jak u dużo droższych konkurentów a cena dużo niższa. Aktualizacja softu bez problemowa, bardzo fajny system powiadomień głosowych, fajny bajer w postaci bezprzewodowej łączności z kompem i monitoringu parametrów lotu i sprzętu na żywo z obrazowaniem trasy lotu - przydaje się do np. analizy poprawności wykonania figur akro ( paliwo, gps, temperatury, obroty silników, pojemności aku itp) lub w przypadku zagubienia modelu. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk Kukliński Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Na twoim miejscu bym się nie zastanawiał kupił bym Aurorę bo jest naprawdę rewelacyjna ! . Gorąco polecam. Na pewno będziesz zadowolony . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 MX20 Ma te same "bajery" co aurora, chyba lepsza telemetrie. Może aurora ma te bajery co Graupner - chyba powinno sie napisać jesli chodzi o telemetrie. 12 kanalow z sekwencerem dla klap, podwozia itp. Minusem jest brak manetek na bokach, ale spokojnie mozna sobie bez tego radzić. I powtarzam - podobne menu do MX12. Aparatura spawdzona i całkowicie bezawaryjna. Latam na niej od roku i wylatane mam kilkaset godzin-no grubo ponad setkę-moge sprawdzić. Od -7 do +35 stopni. Zasięg...tyle ile oko pozwoli. Realne 1200m bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnich Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 OK dziękuję wszystkim za pomoc. Ze względu na wasze opinie i kilkuletnie bezawaryjne latanie na mx12 zamówiłem mx 20 Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 No i brawo!! Będziesz zadowolony. Sam używam i wiem co mówię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 A taka mała dygresja. bo sprawdziłem ile mam plików z logami na MX20 - jest ich ponad 600. W zależności od modelu logi są 5cio-6cio minutowe do ponad dwugodzinnych. I obejmują od jednego do kilku starów i lądowań. W czasie tych lotów nie zanotowałem żadnych problemów z aparaturą. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Witam Ja także mam dylemat co do kupna nowej aparatury, fora czytam i czytam i zdecydować się nie mogę... MX20 Ma te same "bajery" co aurora, chyba lepsza telemetrie. Może aurora ma te bajery co Graupner - chyba powinno sie napisać jesli chodzi o telemetrie. 12 kanalow z sekwencerem dla klap, podwozia itp. Minusem jest brak manetek na bokach, ale spokojnie mozna sobie bez tego radzić. I powtarzam - podobne menu do MX12. Aparatura spawdzona i całkowicie bezawaryjna. Latam na niej od roku i wylatane mam kilkaset godzin-no grubo ponad setkę-moge sprawdzić. Od -7 do +35 stopni. Zasięg...tyle ile oko pozwoli. Realne 1200m bez problemu. skoro mają te same bajery to po co przepłacać?? Jurku masz dużo większe doświadczenia może byś mi porównał mx20 do aurory? w czym mx20 jest lepsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 a czy ja napisałem że jest lepsza ? Tylko napisałem że polecam bo latam i nie mam z nią żadnych problemów porównując, to MX20 ma: ma więcej kanałów - to spora zaleta ma więcej mikserów plus 5 dodatkowych w odbiorniku dla kazdej fazy lotu wszystkie parametry i miksery są dowolnie ustawiane trzykanałowy sekwencer (podwozie, klapy, drzwi podwozia) bezprzewodowy trener jedna z lepszych i bardziej dopracowanych telemetrii (również głosowa) bezawaryjność błyskawiczne bindowanie odbiornika do nadajnika - ułamki sekund a..i nie ma dotykowego ekranu to tak z grubsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 A taka mała dygresja. bo sprawdziłem ile mam plików z logami na MX20 - jest ich ponad 600. W zależności od modelu logi są 5cio-6cio minutowe do ponad dwugodzinnych. I obejmują od jednego do kilku starów i lądowań. W czasie tych lotów nie zanotowałem żadnych problemów z aparaturą. pozdrawiam Ponad 600 lotow na Mx-20,no to niezly wynik,nadajnik jest na rynku od ponad 1,5 roku,niezla srednia wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Sie lata jak sie ma hopla ja mam go od lutego lotnicho mam niedaleko od domu i pracy. Wcześniej jeszcze było ze 130 lotów na MX16. Potem młody ją używał. Więc Hotta przetestowalem trochę. Szybowcem, motoszybowcem, akrobatem, esiakiem i helikiem - do wyboru do koloru Sam trochę nie wierzyłem w te ilosci, ale komputer nie kłamie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi