Intermodel Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Ja w moim Gawronie kabinę wykonałem tak : kilka zdjeć, oczywiście model był w mniejszej skali Model i oryginał i model oraz w locie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 26 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Początkowo miał byc Gawron lecz wybrałem jaka ponieważ mamy go w Inowrocławiui, mam możliwosci fotogrofowania.Twój model jest w mniejszej skali ale ładnie go wykonałeś pozdrawiam Czesław z Kruszwicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakiglawstogusiana Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Świetne zabawki ! Mnie to by żona chyba nie pozwoliła tyle czasu "marnować" na modele W końcu w domu zawsze jest coś do zrobienia a jak się już odrobi zadani domowe to i żoną zająć się trzeba Fajnie choć popatrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Czy ta rada to mam przestac budowy modeli,dla Ciebie mam porade zmień żone ha ha ha. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakiglawstogusiana Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 To nie była żadna rada dla Ciebie, bo co mi do tego ? ! Twojej rady oczywiście nie przyjmuję U mnie żona jest zawsze na pierwszym miejscu Jakie masz/planujesz ostateczne obciążenie płata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 28 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Trochę żartów,chodzi Ci o wagę całkowitą [przewidywana] 13 kg.U mnie żona też na pierwszym miejscu i pomaga w modelarstwie pozdrawiam Czesłąw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Pozdrawiam Czesławie to co widze na fotkach budzi wielki szacunek ,a odbiegając od tematu to zobacz na yutube filmik mojej rwd5 yutub Zlot gigantów bednary rwd5bis 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Następne elementy w kabinie pozdrawiam Czesław z Kruszwicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intermodel Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Panie Czesławie czy będziemy mieli jakieś nowe fotki z dalszych prac przy Jaku Pozdrawiam Stanisław z Torunia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Po długiej przerwie trochę zdjęc z postępu robót,szyby przyszyte , kabina wyposarzona ,silnik z zapłonnem i serwem gazu zamontowane ,maska pomalowana,powoli będę przygotowywał się do wyk skrzydeł. Pozdrawiam Czesław z Kruszwicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Można powiedziec że kadłub gotowy ,odleciał pod syfit na dłuzszy okres, ponieważ w robotę wziąłem skrzydła. Wyciąłem profiłe z balsy grubosci 3 mm oraz pociąłem listwy z drewna samba na drzwigary oraz spływ i natarcie,pozdrawiam Czesław z Kruszwicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 . Sloty klejonka z samby spływ z węgla oraz skrzydło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Utęskniona chwila, skrzydła jeszce bez klap i lotek ale można to już przyłożyc do kadłuba i nacieszyc oko.Z pczątkiem stycznia minie rok jak zacząłem budowe Jaka.Na ostatnim zdjęciu kolega Poldek budujący równolegle takiego samego Jaczka tej wielkości, lecz jest trochę w tyle gdyż pracuje jescze zawodowo.Pozdrawiam Czesław z Kruszwicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Coś pięknego-gratuluję ,zdolności i precyzji oraz "zazdroszczę" wyposażenia warsztatu. Życzę zdrowych i spokojnych świąt. Adam z Rybnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Dziękuje Adamie z okazji imienin wszystkiego dobrego oraz na Święta i Nowy Rok Czesław z Kruszwicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Dzięki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Dzisiaj szczęsliwy dzień,od rana montarz bagnetów prowizoryczne zastrzały no i ten widok. Pozdrawiam Czesław z Kruszwicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Dzisiaj ujrzał światło dzienne,musiałem ustawic płaty w lini prostej, żeby nie mylic z Gawronem.Teraz będę tworzył lotki oraz kłapy.Pozdrawiam Czesław z Kruszwicy. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavericknt Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 No jest piękny!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Skrzydła mam w całości klapy i lotki już funkcjonują ,podłączone pod serwa i odbiornik wykonały [pierwsze ruchy] pracują płynnie wychylenia prawidłowe .Pomału przygotowania do pokrycia płata i montaż slotów na stałe na odpowiednich uchwytach.Zastrzały wykonam z rurek aluminiowych z okuciami ,rury będą profilowane na kształt kropli.Pozdrawiam Czesław z Kruszwicy. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi