RC Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Czy ten model jest dobry pod względem jakości bo chciałbym kupć pierwszy model RC samolotu http://www.allegro.pl/item285036285_samolot_r_c_tw_748_4_kanaly_film_.html Z góry dziękuję RC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Czytaj czytaj i jeszcze raz czytaj :wink: .Ja uważam że te wszystkie chińskie zabawki są raczej kiepskie do latania, a tym bardziej do nauki, wiele razy moi znajomi łapali sie na coś takiego a modele do dziś rozbite leżą w garażach, ja na twoim miejscu zainwestował bym w jakiś używany szybowczyk na którym nauczysz się latać, a jak na razie kup aparaturę i latać na FMS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Parametry lotu wydaja sie slabsze niz kombatow ESA. Radyjko - fatalne - kompletnie nierozwojowe. Silnik - szczotka = lipa - obecnie bezszczotkowe dzwonki sa tanie jak barszcz. Bateryjka - nimh - super ale do szybowca (nie moto) ladowarka 2-3 godziny (czyli cale ~250 mah pradu ladowania) rozpacz. Ladna pogoda 10 min latania (???) ,a pozniej do domciu na 3 godz naladowac pakiecik :crazy: Wejdz na cyber fly - obejrzyj modeliki ESA nastepnie wejdz TU obejrzyj osprzecik i przede wszystkim wybierz lepsze radyjko... 35 MHZ a nie jakies (chyba) 27 MHZ. Magnum - nie zrozumiales chodzi o to abys pisal BEZ BLEDOW B E Z :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 To wszystko co napisal Mamuth oraz do tego: Kolega to kupil, strasznie szybki, startowac nie chce bo kolka sa zle osadzone, przekladnia poszla po jednym dniu. Latac sie tym pewnie da, ale trzeba umiec latac. Jako pierwszy model lipa, strasznie nerwowy. Ew doloz troche i wez sobie Sky Lady, to ma bardziej sens. baxter12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 WItam. Ja kupiłem kiedyś podobny model, a na dodatek jeszcze tańszy. :crazy: do dziasiaj stukam się po głowie jedyna rzecz, jaka wykorzystałem z niego to pakiet ni-mh 600mAh. wystarczało to na 5 min lotu. Samolot zrobiłem sam. Kupiłem tylko pianke pod panele 5mm, klej UHU Por, taśmę klejącą kolorową. 2 dni pracy i jestem zadowolony do dzisiaj. Całość wzmocniłem szarą taśmą zbrojoną (10zł za 50m) Oczywiście nowy silnik bezszczotkowy http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=3524 do tego regulator http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1304 , no i śmigła. Śmigła kup na początek w dużych ilościach :lol2: (10 szt wystarczy ) P.S. efekt widoczny na zdjęciu obok. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RC Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Tylko że ja nie umiem zrobić sam modelu więc muszę kupić tylko jaki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Kup kombata ESA w sklepie Cyber-fly - sa nierozbijalne .... i tanie - zadnych problemow ze sklejeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Ten problem jest stary jak swiat (jak forum) Posluchaj wiec uwaznie,bo sam ten problem przerabialem ponad rok temu. Model-jako pierwszy-zlozysz go w dwie godziny ,to Easy Star. Musisz tylko dokupic radio,dwa serwa i odbiornik i ew. regulator. Ten model lata sam-wystarczy ze nie bedziesz mu przeszkadzal. Odmienne koncepcje , to juz raczej sa bledne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RC Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 A co myślicie o tym http://www.allegro.pl/item281556550_fokker_dr_1_zestaw_rc_w_wersji_arf_bmi.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 http://nastik.pl/pc-skylady-ii-rtf-p-1742.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RC Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 SKY LAYDY dobry tylko trochę za duży może się mylę..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Wiekszy - stabilniejszy. Nie sugeruj sie wygladem bo czesto jest tak, ze to co ladnie wyglada nie lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RC Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 że stabilniejszy to wiem ale gdzie go trzymać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 posłuchaj rady Petera,on naprawdę wie co mówi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 SKY LAYDY dobry tylko trochę za dużymoże się mylę..... za duzy nie jest, bierz pod uwage ze to szybowiec.. Nie koniecznie musi byc ten model, to tylko propozycja. No i pewnie w interesujacym cie zakresie cenowym. Poza tym tez masz wszystko czego potrzebujesz do lotu, a ten moddel lata sam, wiec nie bedziesz potrzebowal nikogo bardziej doswiadczonego do wykonania pierwszych lotow. No i dostepne sa do niej czesci zamianne... A tak poza tym, troche by nam pomoglo gdybys sie nieco przedstawil przed zadaniem pytania, podal w profilu swoj wiek i fotke... Bylo by nam milo.. Bo my tu jestesmy takie kolezenskie forum... Baxter12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dp Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Jak napisał Peter, kupuj EasyStara. Sam go tłukę od 4 miesięcy. Model sam lata, wystarczą minimalne ruchy drągami, aby zmienić kierunek lotu. Model jest niezniszczalny, po ostatnim kretobiciu odpadł ogon i przód kadłuba, skleiłem i na następny dzień został przywrócony powietrzu. Ja dodatkowo przerobiłem go na 3fazy i model idzie pionowo w górę, mocny silnik daje duży margines bezpieczeństwa, nieraz uniknął kretobicia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RC Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Chyba rzeczywiście kupie EasyStara tylko jaką aparaturę może MX-12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 A za pare dni -jak sie nauczysz troche- bedzie moze jakis filmik/fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RC Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 chyba nieco więcej niż pare dni a film hmm ... może w wakacje :? narazie muszę kupić model no i MX-12 która też swoje kosztuje a poza tym jeszcze dużo żeczy do kupienia ... serwa itp. a mało kasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dp Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ja na początek kupiłem Zebre 4FM z firmy HiTec, nową na Allegro za około 250 zł z odbiornikiem. Jak na początek zabawy z modelami rc to 4 kanały są istną rozpustą , a jak awansujesz na Glidera to też ją wykorzystasz. Problem może być z modelami typu delta ponieważ Zebra nie ma mikserów, ale polatasz sezon ES, drugi EG i za dwa latka uzbierasz na wypasioną aparaturkę. Nie ma co szaleć na początek i zrażać się niepowodzeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.