robertus Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Nie bój się lotek, ja uczyłem się na modelu 4Ch. Trochę treningu na symulatorze i w powietrze.
miro-er1 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2013 moj syn cwiczy na symulatorze ma 11 lat w nast niedziele bedzie jego chwila prawdy , ma mi pokazac na prawdziwym czego sie nauczyl juz mu nawet zrobilem model i odrazu mam pytanie czy malowanie farbami akrylowymi ma duzy wplyw na wage , ni i okleilem go troche naklejkami takimi zrobionymi z naklejek ADR, mam nadz ze to mu wagi nie doda za duzo, model to tailor 120cm rozp..
miro-er1 Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Opublikowano 4 Maja 2013 wlasnie zaczolem robic WILGE z depronu ,plany dostalem od kolegów tutaj na forum, czy wyjdzie z tego Wilga zobaczymy , wrzucam kilka fotek.
Volleyboy Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 Mirus świetnie to wygląda tylko pamiętaj o dobrym wzmocnieniu na ogonie Wilga ma strasznie "cienki" ogon. Żebyś go nie stracił po oblocie Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk
miro-er1 Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Opublikowano 4 Maja 2013 witaj Tadek , mysle ze ta listewka sisnowa 6x10 wystarczy , tego sie obawialem ze moze nie wytymac , model juz gotowy do szlifowania , powinien wytrzymac bo krowiasta ta wilga mi wyszła. tak na szybko na szpilki złozona tylko do fotki , i ciezkawa troche jest , nie wazylem jeszcze .ale lekka nie bedzie, mysle ze goła jakies 350gr bedzie albo lepiej. robilem proby wytrzymałosciowe na ogonie i wyglada sztywno , powinien wytrzymac, juz dzis mi sie nie chce nic robic , moze wygne podwozie wieczorem. jak dotad zajeło mi to wczorajszy wieczór i dzis od 10h do 15, tak okolo i juz mi sie niechce grzebac , moze jutro poszlifuje troche by wyprofilowac troche i wyokrąglic ją troszke, bo kanciasta troche mi wyszła.
rajaner Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 Zrobiłeś skrzydła tak jak ja w mojej Prząśniczce, ciekawe jak się sprawdzi ten profil w jaki sposób masz zamiar malować model? Pozdrawiam Andrzej.
miro-er1 Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Opublikowano 4 Maja 2013 witam Andrzej , ja lubie robic na tym profilu , szybko i wogole fajnie sie lata potem i wolno, mam rwd na tym samym profilu i lata sie nim fajnie. , bede malowal farbami akrylowymi od scian, walkiem i troche pedzelkiem , byle cienko, , zreszta ja wszsytkie swoje modele., skrzydla zrobilem o cm szersze zeby byla wiekrza pow nosna , mam nadz ze poleci i ze z waga nie przesadze.
robertus Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 Jeszcze o wzmocnieniu. Proponowałbym pościć jeszcze po listewce odgórnego mocowania skrzydła w dół za kabina d o belki ogonowej. Tak aby powstał trójkąt w tym miejscu. Miejsce za kabina, gdzie przechodzi w belkę ogonowa będzie pierwszym miejscem gdzie się złamie przy twardym lądowaniu, nawet nie mówię o krecie.
miro-er1 Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Opublikowano 4 Maja 2013 dzieki ale troche za pozno mi podpowiedziales , juz zamknalem kadlub
miro-er1 Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Opublikowano 5 Maja 2013 co sądzicie o tym modelu, kola tymczasiwe z pianki do zdjecia, do Wilgi podobny ??? rozpietosc 110cm dlugosc 65cm waga nieznana ,nie wazony jeszcze.
miro-er1 Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Opublikowano 5 Maja 2013 dzięki Robert , a jesli chodzi o to wzmocnienie o ktorym mi pisales to zaloze jak sie otworzy kadlub przy ladowaniu , pozdrawiam .a co sadzisz o podwoziu , nie powinno miec troszke szerszego rozstawu ????
robertus Opublikowano 5 Maja 2013 Opublikowano 5 Maja 2013 Zobaczysz jak będzie kołował. Jak się nie będzie przewracał na boki to nie doginaj drutów.
Pablo1822 Opublikowano 5 Maja 2013 Opublikowano 5 Maja 2013 Wilgi nie sposób pomylić z innym samolotem. Nawet drzwi jak w oryginale! Myślę, że super efekt będzie po malowaniu. Czekam na fotki. Pomyśl o stworzeniu planów takiego modelu z depronu, na pewno będą chętni, chyba, że już z takich planów (konkretnie pod depron) budujesz.
miro-er1 Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Opublikowano 5 Maja 2013 witam PAWEL buduje z planow balsowych , w nast weekend bede szlifowal wygladzal i zaikraglal troszke ,i zagruntuje na bialo cienko, oto plany z ktorych robie, ale typowe depronowe tez posiadam wilga depron A0.pdf
miro-er1 Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Opublikowano 6 Maja 2013 witam , panowie kupilem na allegro buzzera i po podlaczeniu do pakietu moge latac tak dlugo do puki ten wlasnie buzer zacznie sygnalizowac spadek napiecia 3,3v na cele czy normalnie trzeba przeliczec czas lotu na okreslonym pakiecie????
robertus Opublikowano 6 Maja 2013 Opublikowano 6 Maja 2013 Z tymi buzzerami to jest tak, że sygnalizują spadek poniżej określonej wartości napięcia. Czyli, jesli masz pakiet z małym zapasem "C" to przy gwałtownym dodaniu gazu zacznie Ci pikać, bo spada chwilowo napięcie. Odpuścisz gaz i pikać przestanie. Przy jednostajnym zużywaniu prądu w końcu i tak zejdzie do wartości progowej i będzie pikac już cały czas. To znak, że trzeba lądować. Mam taki buzerek, Koszt niewielki. Tak naprawdę to latam na zegarek, a buzzerek leży w szufladzie. Po locie sprawdzam ile ładowarka wrzuciła mAh do pakietu i optymalizuję czas nastepnego latania na plus lub minus. Parę razy zdarzyło mi się, że regulator odciął zasilanie od silnika i nie jest to przyjemna sytuacja. Najlepsze jest własne "widzimisię" i doświadczenie. Zoptymalizujesz jak Ci będzie wygodnie.
miro-er1 Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Opublikowano 6 Maja 2013 ok dzieki ROBERT CZYLI MOZNA LATAC DO KONCA AZ BUZEREK ZACZNIE NA DOBRE PISZCZEC ??? KUPILEM DUALSKIEGO 1300MAH 30C WKONCU A JESZCZE JEDNO CZY OGLADALES TEN MOJ FILMIK Z PROBLEMEM??? w/g ciebie co jest walniete silnik czy regulator sie spalil????
robertus Opublikowano 6 Maja 2013 Opublikowano 6 Maja 2013 Na takim pakiecie na silniku emax2822, który ciągnie ok 18A na maxie latam na zegarek 8 minut. Co do filmu to nie widziałem, ale przy krecie stawiałbym bardziej na uszkodzenie silnika niż regulatora. Mi się w silniku urwał jeden drucik z wiązki i już dźiwnie zaczął działać, charczeć a przy 3/4 mocy to się zatrzymywał z piskiem. A drucik urwał się od drgań silnika tylko. To bardzo delikatne druciki są.
miro-er1 Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Opublikowano 6 Maja 2013 no wlasnie przy delikatnym krecie , i charczy i kreci sie raz w lewo raz w prawo , stery dzialaja ale znowy nie wydaje zadnych dzwiekow i melodyjek ten reg wiec zobacz moze , zreszta kumpel ma mi sprawdzic reg w swoim modelu. dzieki i pozdrawiam. moze przewine , ale znowu bawic sie ate silniki nie drogie wcale sa
Rekomendowane odpowiedzi