iwan19815 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 ładna, ładna a jakie wymiary i jaki silnik do niego wsadzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loczek1392 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Pewnie że piękna.Rozp-1890,waga do lotu już widzę że chyba zmieszczę się w 3300.Silnik mam do niej Os Max 55AX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes50 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Dzisiaj pogoda dopisała bo nie było tak zimno. Loczek poleciał ULTRA na kołach od roweru :-), Ja trochę Phantomem, a później odpaliłem hexacopter na ground station z wyznaczonymi punktami waypoint i wszystko szło pięknie do momentu gdy coś strzeliło :-( niewiem jeszcze co ale komisja do spraw wypadku do tego dojdzie. Maciej wyczynial akrobacje, a Pan Andrzej? No właśnie:-)! Pan Andrzej powisial trochę swoim quadem i stwierdzi że nie Copter nie lubi zimna jak i on:-P Ale miło było się spotkać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 dzisiaj największa SALAMANDRA w Polsce poszła w termike ,SALAMANDRA Bina Peksy -OLDGLIDERS jest naprawde W I E L K A !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Ładne "maleństwo" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 do SALAMANDRY mam szczególne sympatie ,lecz ten wielki model zachwyca na ziemi i w locie -to poprostu trzeba widzieć jak lata.Maciej latał swoim potworkiem na 85 ccmDA ,Bartek jak zawsze pracowicie wyciągał szybowce na 500 m. swoim PIPEREM holował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Nowy model Binia - rewelacja ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kpt.J-62 Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Biniu wygląda dobrze ale model jeszcze lepiej Pozdrawiam Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes50 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 http://chodziez.naszemiasto.pl/artykul/chodzieskie-towarzystwo-lotnicze-otworzylo-lotnisko,2425549,artgal,t,id,tm.html#c8f73f185456b4b1,1,3,4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Sławek daj od siebie troszke fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes50 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Ja nie robiłem fotek ale napewno wstawie od Macieja i Agaty . http://youtu.be/Qu3ja1l9Jfs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Skorzystałem z zaproszenia i wybrałem się wczoraj do Chodzieży na otwarcie nowego lotniska modelarskiego. Pod przewodnictwem Binia zawiązało się tam Chodzieskie Towarzystwo Lotnicze. Lotnisko jak lotnisko, wykaszamy kawałek łąki i latamy . W przypadku Chodzieży nic bardziej mylnego Jak tam zajechałem to zdębiałem. Wyrównane pole zorientowane na linii wschód-zachód, profesjonalnie ogrodzone ze stosownymi tablicami informacyjnymi i ostrzegawczymi. Kupa narodu namioty, miejscowe władze, sponsorzy. Jak jeszcze obejrzałem wystawę zdjęć dokumentujących pracę kolegów przy budowie lotniska - kopara mi opadła ! Teren mimo że na wzniesieniu był bardzo grząski, porośnięty "dżunglą" w dosłownym znaczeniu tego słowa a na dodatek pośrodku wznosiła się rozległa i wysoka na trzy metry góra. Bez melioracji i ciężkiego sprzętu się nie obeszło. Towarzystwo dostało od miasta teren a wiadomo że "darowanemu koniowi..." . Ogrom wykonanej pracy widać. Latać już można ale jak mówili koledzy to jeszcze nie koniec. W planach jest jeszcze parking dla modelarzy blisko pola wzlotów, miejsce pod namioty i zadaszona wiata z miejscem do grilowania. Przybyło nowe miejsce na modelarskiej mapie Polski z bardzo nowoczesną infrastrukturą Dużym plusem jest jeszcze to że lotnisko znajduje się niecały kilometr po wschodniej stronie DK nr 11. Jadący od strony Poznania czy też Piły wcale nie muszą zajeżdżać do miasta. Wracając do domu osobiście dojechałem tym dojazdem do DK nr 11. Dojazd to droga polna ale jest utwardzona. Samo otwarcie było bardzo uroczyste. Oficjele i sponsorzy otrzymali kwiaty i przyznano im tytuły Honorowych Członków Towarzystwa. Wystawa dokumentująca włożoną pracę Uroczystego przecięcia Wstęgi dokonały najważniejsze osoby włącznie z przedstawicielem dzieci. Z okazji otwarcia lotniska organizatorzy zorganizowali festyn dla dzieci pod nazwą Święto Latawca. To był bardzo dobry pomysł. Przy takiej okazji świetnie bawili się nie tylko dzieci ale i dorośli. Nawet takie "cuda natury" puszczały latawce Było o co walczyć. Te piękne puchary plus nagrody rzeczowe były dla dzieci pierwszymi zdobytymi nagrodami w życiu. Dużą atrakcją dla dzieci był zrzut cukierków z nieba. Do wielkiego modelu Macieja przytwierdzono pojemnik z 3 kg cukierków. Wysyp cukierków dokonał się w strefie zrzutu a rozbiegana dzieciarnia na wyścigi je zbierała. Jak zadowolone i zmęczone dzieci odjechały przyszedł czas na nasze latanie. Bardzo ciekawym modelem był duży czarny model bombowca B2 wykonany przez kolegę z Chodzieży. Napędzany silnikiem elektrycznym ze śmigłem pchającym. Trzykołowe podwozie umożliwiało mu samodzielny start z trawiastego lotniska. W powietrzu prezentował się bardzo realistycznie. Piękne modele Binia były ozdobą imprezy. Gratuluje kolegom z Chodzieży udanej imprezy i pięknego lotniska. Życzę Wam aby wszelkiej maści wandale i psuje-idioci trzymali się od lotniska z daleka. Samo lotnisko niech służy modelarzom jak najdłużej. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek125 Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Jeszcze kilka zdjęć z drugiego dnia otwarcia lotniska co prawda frekwencja już nie taka co w sobotę ale kilka osób latało. Jakość zdjęć nie powala na kolana ale niestety to tylko telefon był pod ręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Pozdrawiam byłem widziałem latałem . Lotnisko super mnustwo pracy i wysiłku efekt powala na kolana. Serdeczność i gościnnośc gospodarzy wspaniała.Atmosfera niewiarygodna cudownie spędzone chwile w powietrzu i na ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 W niedziele 12 tego pażdziernika na lotnisku modelarskim w Chodzieży ZAKOŃCZENIE SEZONU MODELARSKIEGO 2014 -pogoda specjalnie zamówiona !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Paweł, mógłbyś pokazać, przypomnieć, gdzie to lotnisko jest. Może współrzędne, albo wklej mapkę z gogli. I w jakich godzinach można będzie tam Was spotkać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 od 10 już powinniśmy być na miejscu dojechać można na 2 sposoby bezpośrednio z głównej 11 skręcasz za stawami na wysokości Oleśnicy https://www.google.pl/maps/dir/52.9986316,16.8676644/53.0049423,16.8910303/@53.0050364,16.8880063,15z/data=!4m2!4m1!3e2 lub przez miasto jadąc drogą na Kaczory https://www.google.pl/maps/dir/53.0095296,16.9107514/53.0049423,16.8910303/@53.0084709,16.9020396,16z/data=!4m2!4m1!3e2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Całej ekipie z chodzieskiego lotniska udanego sezonu i pomyślnych noszeń. Szczęśliwego Nowego 2015 Roku ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes50 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Adamie dziekuje za życzenia, tobie również pomyślności ,zdrowia , oraz tyle lądowań co startów. Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi