TOMEK.CEKALA Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Mój odpalał właśnie na takich ustawieniach jak piszesz,na śmigle 7x4 graupnera odpala bez problemu a na śmigle no-name też 7x4 odpala ale strasznie trzeba się namęczyć. Drewienko może i profanacja ale jak już palce krwią podchodzą od uderzeń śmigła to uwierz mi że też byś wziął kijek do odpalenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SystemMoon Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Super! Ja wczoraj bawiłem się KMD 2,5 jedną z prób odpalenia utrwaliła moja żona Paliwo to eter z samostartu, nafta oświetleniowa i rycyna w mniej więcej równych proporcjach. Witam , posiadam silnik Silver Swallow 2,47cc i zrobiłem również mieszankę z samostartu, nafty i rycynki i niestety mój silnik nie daje żadnego znaku życia. Nigdy nie był odpalany. Co może być problemem, paliwko zasysa i wywala przez wydech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 a tak na marginesie nafta oświetleniowa nie jest najlepszym składnikiem paliwa do samozapłonów , normalny olej napędowy jest lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Silver Swallow to raczej słaby sprzęt, nie mam z nim zbyt dobrych doświadczeń, źle wywarzony i wykonany ze słabych materiałów, a jakość wykonania też pozostawia sporo do życzenia. Zrób sobie normalne paliwo olej rycynowy+eter dietylowy+dobra nafta(np. Jet A-1).... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Detan Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Witam , posiadam silnik Silver Swallow 2,47cc i zrobiłem również mieszankę z samostartu, nafty i rycynki i niestety mój silnik nie daje żadnego znaku życia. Nigdy nie był odpalany. Co może być problemem, paliwko zasysa i wywala przez wydech. Jak chcesz zrobic dobre paliwo to ściągnij kartę charakterystyki tego samostartu z internetu w formie pdf. Masz tam podana zawartosc procentowa eteru dietylowego ktora zazwyczaj nie przekracza 40% w takiej butelce. Reszta to dodatki nafty, acetonu itp. rzeczy. Przelicz to tak zeby tego eteru w paliwie które robisz bylo przynajmniej 50% moze wtedy ci zaskoczy silnik. Chodzi o to ze jak robisz paliwo i lejesz 100ml samostartu to masz tam zaledwie 40ml eteru a nie 100. Jak dodasz do tego nafte i olej to to paliwo zawiera szczątkowe ilości eteru. Dodatkowo jak silnik jest zużyty to nie ma szans na rozruch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi