Peter Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Powoli metoda prob i bledow,moje filmy zyskuja na jakosci. Na TV jest super,ale jak to w zyciu bywa,potem to juz roznie. Mam jeszce filmik,z lotu z OSD,ale bedzie wieczorkiem i w dodatku czarno blady. Nierozgarnieta zaloga sklepu ,wcisnela mi kamerke NTSC, a w UE wszak jest PAL. No ale to pozniej... Easy zmaga sie na tym filmie z bardzo porywistym wiaterkiem.Te dzikie manewry,to nie nauka pilotazu , ale proby lotu w miare okreslonym kierunku.Najlepszy motyw jest taki,ze nie moglem pokonac odcinka 0k. 150 do pierwszych drzew. To te ktore widac na wprost przy starcie :devil: Kupa smiechu,milego ogladania :mrgreen: http://www.stage6.com/user/Kamera_Petera/video/1967046/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 A ten co jest, jak nakręciłeś i czym? On jest w porządku pod względem jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Sprzetu nie zmienialem-czyli caly czas ten sam aparat foto NV3. Po prostu sie ucze,bym mogl zrozumiec chociaz minimalnie caly proces. Juz troche wiem,wiec poprawa zauwazalna. :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 No to gratuluję, postęp naprawdę widoczny. Teraz poczekaj na jakąś ładną pogodę i wio!!!. Jeśli obrabiasz filmy w komputerze to system koloru (PAL czyNTSC) jest obojętny. Zażądaj tylko w wyniku PAL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 To juz historia,ale tak jak pisalem na poczatku - jakosc docelowa powinna byc na poziomie min. TV. To trudne,ale powoli poznam temat.U mnie na dvd jest poprawnie,ale powinna byc zyleta. I raczej nie trzeba wydac na to kilka tysiecy,najwazniejszy jest przetwornik,pierwsze ogniwo-czyli szkielko i kamerka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 No jak sam zauważyłeś, ważne jest też to co "po drodze", ale widzę, że znalazłeś właściwą i cieszę się z tego. Daj teraz jakiś ładny filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Daj teraz jakiś ładny filmik. Sie robi,znaczy kombinuje,bym mogl powiedziec,o to jest poprawna jakosc filmu. Ciekawe jakie filmy ( jakosciowo) trafia na konkurs ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ciekaw jestem Twojego filmu i tych konkursowych ale ja nastawiam się na tzw. całokształt. Jakość w tym przypadku nie gra roli, to tylko ciekawostka. Mam nadzieję, że będzie wysyp filmików, oby! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ten filmik na pewno nie zdobyl by wysokiego miejsca,chociaz kto wie ?. Po raz pierwszy (na forum) OSD ale juz w locie.Niestety,nieprzytomna zaloga sklepu wyslala mi kameke NTSC. Ale generalnie sens mozna uchwycic,takze jak radio sie spisuje-wysokosc,odleglosc,kierunek gdzie do domu,predkosc...itd. http://www.stage6.com/user/Kamera_Petera/video/1967771/ I co Wy na to ? Takie rozwiazania wyznaczaja nowy-bezpieczniejszy rodzaj latania.Nawet znalezc go mozna potem-po obejrzeniu filmu i zapisaniu ostatniej pozycji z GPS. Edit. Ze wzgledu na jakosc (inny system ) ogladanie na wlasna odpowiedzialnosc-jakosc filmu wrecz poraza :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Peter, a jak obraz (wygląda) w goglach, tak samo? Poza tym jak dla mnie to za szeroki obiektyw. To kiepsko się ogląda taki wygięty horyzont, aco dopiero prowadzić model :x Teraz takie pytania 1 Czy zgrywałeś na tę nagrywarkę SanDisca? Myśle, że na komputerze miałbyś dobry kolorowy film. 2 Wracam do obiektywu, dla mnie w pierwszym momencie ten wygięty horyzont i związana z tym zmiana perspektywy (blędna ocena wysokości), czy do tego jesteś w stanie się przyzwyczaić? Ale sie rozpisałem, wysyłam szybko, coby znowu nie zgubić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 W goglach jest ok. Dla nich bez roznicy PAL czy NTSC. Mam takie wrazenie ze jakby lepiej dzialaly niz w PAL-u. Nagrywanie niestety wymaga duzo pojemnosci-za 40 cos tam funta upolowalem mala nagrywarke DVD.Dopiero ta nagrywarka ma taki wypas jak chcialem (poprzednie trzy wrocily do sklepow). Poza kazdym rodzajem IN Video ma takze...polskie menu :twisted: Niestety,jest zablokowana (i sluszmie) na sygnal NTSC. Czyta go , ale nie nagra,wszak tu Europa :ble: Szeroki kat-ja dopiero sie ucze latac,raptem mam moze 60 godzin lotu w goglach. Ale juz laduje samodzielnie,czasem 100m od bazy , ale calo. A jesli wiecej widze,to czuje sie pewniej. Chodzi o orientacje.Z wysokosci 1000 m wszystko wyglada calkiem inaczej :twisted: Zwlaszca w goglach.Obraz jest pomniejszony kilkukrotnie. Wczoraj zaliczylem pierwszy 1 km. Jak dopracuje wszystko i zmienie baterie-to wybiore sie na 3 km do gory,ale bedzie jazda-w dol :chick:,ale juz z ,,normalnym'' obiektywem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Jeśli chodzi o nagrywanie filmu to moja idea była taka, żeby nagrywać na laptopa czy inny jakiś komputer, możesz wtedy wypuścić sygnał PAL z dowolnego (chyba programu do montażu wideo) i np. nagrać na płytę, taśmnę czy co tam masz pod ręką. Jeśli chodzi o obiektyw to doradzałbym standardowy, szerokokątny pomniejsza obraz jeszcze bardziej. Ale to moja teoria zaczerpnięta ze zjawisk optycznych. W "cyfrze" może być inaczej. Musisz sam sprawdzić (najlepiej na ziemi ), a potem w powietrzu. Bardzo się staram pisać poprawnie ale nie wiem czy na temat (ES i wichura)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Z laptopa zrezygnowalem juz na starcie-Grabber,czyli przejsciowka na composite video zabiera juz na starcie 20% jakosci.Druga sprawa-blue screen-zerwie synchro,juz sie nie podniesie.Zeby zapisac (w dobrej jakosci) w locie,musi byc to dobra i droga maszyna. A to samo robi uklad przeznaczony tylko do tego za koszt 250 zl. I zgodnie z teoria,ze jak cos jest uniwersalne,to jest do...scyzorykiem tez chleb pokroimy-tylko jak ? Kamerki sa drogie-wybor prawie zaden,jakosc zalosna.Ale zwalcze ten temat-bedzie jakosc TV-na zywo i na serwerze-w koszcie podstawowej kamerki oczywiscie. Gorzej jednak ze szkielkami-wszak to kamerki security-nie do tych celow.No chyba ze sa uniwersalne.... Niestety , majac 42'' monitorek,ciezko jest zobaczyc dobry obraz,na mniejszym jest lepsza autosugestia :lol2: i samozadowolenie.A na pc 17'' to juz calkiem bajka :shock: Pisz,pisz,najlepiej negatywnie-to mam wtedy pewien dystans i obiektywna-negatywna opinie. Bardziej mi zalezy wlasnie na takiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.