grzechu84 Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Jakiego balonu uzywacie do dmuchania takim ciśnieniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 zgrzewany ręcznie od szablonu worek foliowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TKC Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 potwierdzam, tu masz link jak ja to robiłem, jednak trochę mniejszym ciśnieniem.. Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu84 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Wycięta folia od szablonu wymusza bardzo prcyzyjne zgrzewanie. Czy używaliście do tego płaskowników stalowych ? Sam wykonywałem taki balon za pomocą owych płaskowników miedzy które wkładałem warstwy folii i grzałem zapalniczką żarową. Jednak rezultat był kiepski po 2 barach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TKC Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Ja do tego celu specjalnie zakupiłem zwykłą lutownicę grzałkową (kolbę) 40W. Oszlifowałem grot tak aby nie było ostrych krawędzi - powstała mała stopka (jak miniaturowe żelazko). Lutownicę zasiliłem przez ściemniacz do oświetlenia (regulacja temperatury). W kilku próbach dobrałem temperaturę i zgrzewałem przez papier do pieczenia ("carefur'owy" - ten brązowy, obustronnie pokryty warstwą silikonu), według szablonu z grubej tektury, dość mocno dociskając. Musisz dobrać parametry zgrzewania dla Twojej folii -temperatura, docisk przy zgrzewaniu, szybkość przesuwania. Inne rozwiązania typu zapalniczki itp. u mnie się nie sprawdziły. Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Ja robiłem zwykła transformatorowa od tekturowego szablonu. Trzeba tylko dobrać szybkość i nacisk Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu84 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Dzięka za podpowiedzi:) Będe jednak lutownicą zgrzewał jak TKC . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 3 razy 80 gr a węgiel to 125 g jednokierunkowy na zewnątrz od wewnątrz 120 biaxialny kąt włókien 45 stopni Używam w konstrukcji swoich kadłubów strukturę o podobnej gramaturze sumarycznie. Przy czym daję więcej tkaniny kierunkowej, a mniej diagonalnej. Jak z wytrzymałością Twoich kadłubów? Belka ogonowa nie ugina się za bardzo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi