modrzej Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Pochwalę się pulpitem jaki wystrugałem do swojej apki. Sklejka 3mm, trochę kleju + przyspieszacz, 40cm rurki aluminiowej 6mm, 2kółka do kluczy i 6 wkrętów do przykręcenia rurek. Górę wykorzystałem z załączonych planów znalezionych na innym forum, dół natomiast był w zasadzie tworzony "na żywo". Jak by było większe zainteresowanie, mogę rozrysować obrysy pozostałych elementów. Pulpit będzie docelowo machnięty jakimś kolorkiem lub lakierem w półmat, jeszcze nie wiem. pulpit_turnigy.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Jak by było większe zainteresowanie, mogę rozrysować obrysy pozostałych elementów. To ja poproszę, najlepiej w formacie edytowalnym, jeżeli to nie naruszy Twoich praw autorskich. Bartosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 5 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Jakie tam prawa autorskie... jutro postaram się coś rozrysować. Oczywiście odręcznie, ale będzie to przybliżone. Całość zresztą była tworzona na zasadzie "wytnij, przymierz, dotnij" ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Wrzucam obiecany odręczny plan. Wymiary podane w mm. Szerokość tylnej podpory wyjdzie sam "w praniu". Całość była w zasadzie tworzona "na kolanie" ale wymiary są mniej więcej takie jak podałem. Polecam wcześniej wyciąć sobie szablon tak jak ja to zrobiłem i go podpasować tak, żeby było dobrze. Rurka jaką ja zastosowałem to 6mm, kawałki po 20cm. Można wedle uznania wsadzić pręt alu. Kąt pochylenia rurek też wedle uznania. Ja daję bazę do dalszych działań. Uszy trzymające pręt przy aparaturze trzeba dobrać tak optymalnie, żeby przy rozsunięciu ich na boki prześlizgnęły się. Wydaje mi się zresztą, że jak ktoś weźmie się za robotę, to sam sobie wszystko dopasuje. Grubość i materiał do wykonania wedle uznania, byle nie za miękki. Mój pulpit tak jak go widzicie waży równo 100g. Jak będą jakieś pytania to pisać śmiało. Zbieżność dolnych podłużnic też w zasadzie "wyjdzie" sama z siebie. Są to skrajne położenia między uchwytem w apce oraz między tymi śmiesznymi nóżkami na obudowie apki przy klapce baterii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Pulpit do takiego radia nadaje się tylko do latania trenerkami i modelem który obsługuje max 4 kanały. Powód jest prosty. Trzymając łapy w ten sposób nie możemy cały czas mieć palców pod przyciskami kanałów (5,6,7). Ich przełączenie oznacza puszczenie drążka, a w wielu przypadkach (np. przymusowe wyczepienie na holu czy otwieranie i zamykanie klapolotek przy podejściu do lądowania) może być niewykonalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Ja tam nie mam problemu z używaniem przełączników z przodu, a potencjometrów w zasadzie w ogóle nie używam. Zresztą przecież nikogo nie zmuszam do tworzenia pulpitu do tej apki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi