mucha93 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Witam.Ponieważ nie ma czym latać (Mustang na ścianie, FlAmInGo w naprawie)to postanowiłem zbudować jakiegoś motoszybowca,a że nie miałem planów to wziąłem kawałek kartki, ołówek, linijkę i po 30 minutach coś powstało .Nazwa wzięła się od skrzydeł ponieważ pochodzą one od wolnolota Kowalika.Następnie znalazłem jakiś statecznik poziomy ze styroduru przyciąłem, dorobiłem ster .Statecznik pionowy z własnych planów konstrukcyjny z balsy.Kadłub, wręgowy oklejony po bokach balsą 1mm a od dołu 2mm. Dane: Rozpiętość skrzydeł: 1200mm Długość kadłuba: 650mm Cięciwa płata: 120mm Waga: ok. 310 gram Wyposażenie: 2x serwo hitec hs-55 Odbiornik Zebra ZR-105SF (to samo co hitec) Zasilanie: Li-Pol WOW-RC 1000mah 3S 20C Silnik: GWS 2208/18 T Regiel:Jakiś Tower Pro Fotki: Model jeszcze nie jest ukończony muszę jeszcze go na modelarni oszlifować oraz pomalować(zrobię to w czwartek)a póki co to na tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 ależ maszyna jak poleci to jesteś miszczem :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyhuZ Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Niezły pomysł, ale czy poleci?? oto jest pytanie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Oj wielkie pytanie xD.Jak nie poleci to wielce zawiedziony nie będę xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 a znacie powiedzenie że nawet kamień lata? skrzydła są, silnik jest, stateczniki są, na pewno poleci, ale teraz pytanie tylko jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Witam nie uwierzycie poleciał xD rzuciłem go z ręki i leciał leciał i wylądował.Wszystko ok banan na twarzy.2 lot też z reki leci leci iii cyrkiel i statecznikiem w glebę :/.Ogon pękł (już się klei) w piątek lub sobotę zapowiadam główny oblot (jak pogoda pozwoli).Właśnie dziś dowiedziałem się że w życiu jeszcze mało widziałem .(nie myślcie sobie że normalnie robie takie ''cudowne'' modele w kolejce czeka zaczęty już pelikan 1,5 m i jeszcze na papierze makieta szybowca pirata 2,2 m rozp.Pirata opisze na forum) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Jak to mówili bracia Wright "z dobrym motorem i drzwi od stodoły polecą". Fajny model xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 To jest prawda samolocik waży 310 a silniczek ma ciąg 650 gram na razie jeszcze nie latałem na silniku.Jak pójdę na główny oblot to na pewno bd jakiś filmik.Miło mi że tak chwalicie ten ''model'' (szczerze to sie troszkę dziwię ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Model na prawdę fajny :!: takie coś z niczego jak TO ,taką rakietkę też sobie zrobiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Witam mam plany tej rakietki z rc przegląd modelarski ale ja ją przerobiłem.Dałem silnik rakietowy .Leciało w miarę prosto ale więcej już jej nie widziałem xD.A co do modelu to jest wielka improwizacja do chęci polatania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 improwizacja do chęci polatania improwizacja jak i improwizacja, ważne że daje frajde z latania bo przecież o to w tym chodzi!! xD Ja zrobiłem te rakietke na napęd pneumatyczny, później przerobiłem na wahadłowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Witam ponownie.Dziś po modelarni (czyli ok 20:30) dodam fotki modelu po szlifowaniu i może wstępnie pomalowanym. 8) EDIT:jednak postanowiłem iż nie dodam fotek .Ponieważ najprawdopodobniej jutro odbędzie się oblot i może bd filmik i fotki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 ależ maszyna jak poleci to jesteś miszczem :devil: czyli co to oznacza?? dziś go oblatałem i LATA wiało trochę i rzucało nim ale dałem rade.Acha i to 2 lądowanie tylko tak wygląda nic mu sie nie stało:) http://pl.youtube.com/watch?v=KruHSavQdjo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekZ Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Wszystko zalezy od tego czego w modelarstwie i w modelu szukamy.Moj instruktor (bylo to daaaaaawno:)) ogladajac cos "napredce ulepionego" i sluchajac zapewnienia tworcy ze "na pewno poleci" zwykl mawiac "wiesz klapa od kibla tez sie unosi" ....a zasada jest prosta i prawie zawsze sie sprawdza "ladne modele ladnie lataja" ps wydaje mi sie model jest lekko niedowazony ale to moze byc tez i kwestia "wolnego" profilu plata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 jesteś "prawie jak miszcz " :devil: nie no jak lata i jesteś z niego zadowolony to spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zadowolony jak zadowolony ważne że lata , pętle już zrobił bez silnika żeby była większa jazda .A do góry drze go tak tylko na silniku (faktycznie to może być wina profilu) , ale i tak spoko lata jak na takie ''Cuś'' .Z tą zasadą się zgadzam w moim wypadku sprawdza się w 100% (no oprócz tego modelu nie lata pęknie ale może być ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.