Mateusz17bl Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 witam mam pytanie chcę zbudować samochodzik RC i nie wiem jaki napęd byłby lepszy czy silnik z wiertarki i takie zasilanie http://allegro.pl/item282214007_akumulator_zelowy_12v_1_3_ah_do_skutera_motocykla.html czy może silnik 3f TP.2408i pakiet li-pol 3s 1300mah 15c i czy regulator 25A lotniczy by sie nadawał do samochodziku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Poczytaj TU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Silnik lotniczy 3F nie nadaje się do modelu samochodu chyba że że na przykład z napędem śmigłowym kiedyś taki sam miałem :wink: , ale kiepsko to jeździło-nie było hamulca ani wstecznego.Jak chcesz zacząć zabawę w samochodach, to spróbuj do zbierać i kupić coś gotowego, niestety wykonanie auta samemu nie jest łatwe i ciężko otrzymać właściwy efekt. [Widzę że kolega Tasma16 preferuje mój pogląd na sprawę depron-balsa :wink: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 OT, no jasne fajne jest budować tanio i efektywnie a depron daje takie możliwości :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phoenix_rc Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Witam Moge co-nieco pomoc, kiedys zrobilem samochod rc wlasnorecznie, ale bylo to naprawde pracochlonne, wlasciwie robilem go po to zeby nauczyc sie obslugi maszyn bo wymagalo to calej masy pracy na tokarce i frezarce, samochodzik byl zrobiony calkowicie z duralu, mial sztywna tylna os z dyferencjalem na 3 satelitkach. Niestety to bylo dosc dawno i nie mam zadnych zdjec tego modelu. Moe napisac cos wiecej ale powiedz czy Ciebie interesuje budowa samochodu typu depron+smiglo? czy raczej prawdziwego samochodu napedzanego kolami Mam chyba nawet gdzies w domu zapasowy zestaw: dyferencjal i zembatki do budowy samochodu, jesli uda mi ie go znalezc a Ty zechcesz sie podjac budowy to dostaniesz go w prezencie. Co do akumulatora... kup lepiej standardowy akumulator 7,2v nawet ni-cd, sa naprawde tanie i nie bedzie problemu z rozmiarem, waga i z dobraniem silnika i regulatora do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 możę takie coś???? http://modelarz.com/budowanie.php?typ=widok&id=15150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinPoint Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 robraf to na zdjęciu nie jeżdziło musiałem dać przekładnie:) teraz tak wygląda i jeżdzi : http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=5587 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.