Pit Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Ostatnio kupiłem kilka serw z przekonaniem, że kupuję takie tam sobie przeciętne serwa analogowe. http://www.nastik.pl/towerpro-mg996r-p-2402.html Ale czy to napewno są serwa analogowe ? Mianowicie: Są sprzedawane jako cyfrowe bądź jako analogowe ( zależy od sklepu). Są bardzo szybkie i niesłychanie mocne ( porównywałem je do Hitec 485HB). Są oprócz tego ciche i precyzyjne. Wspomniany Hitec zachowuje się przy nich jak prymitywny klamot. Nie maiłem nigdy dotąd styczności z serwami cyfrowymi więc może ktoś z kolegów mógły napisać jak to z nimi naprawdę jest. Dodam jeszcze, że na serwach jest napisane Towardpro MG-996R Digital. Tak czy siak bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Ostatnio kupiłem kilka serw z przekonaniem, że kupuję takie tam sobie przeciętne serwa analogowe. http://www.nastik.pl...96r-p-2402.html Ale czy to napewno są serwa analogowe ? Mianowicie: Są sprzedawane jako cyfrowe bądź jako analogowe ( zależy od sklepu). Są bardzo szybkie i niesłychanie mocne ( porównywałem je do Hitec 485HB). Są oprócz tego ciche i precyzyjne. Wspomniany Hitec zachowuje się przy nich jak prymitywny klamot. Nie maiłem nigdy dotąd styczności z serwami cyfrowymi więc może ktoś z kolegów mógły napisać jak to z nimi naprawdę jest. Dodam jeszcze, że na serwach jest napisane Towardpro MG-996R Digital. Tak czy siak bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły. Patrz opis na HK: ( sorry, ale tłumaczenie z gogl )i: "Jest to zasadniczo ulepszoną wersją słynnego MG995 towerpro serwa. Teraz ma przeprojektowany PCB i IC Controll system, który sprawia, że o wiele bardziej dokładne. Wewnętrzna przekładnia i silnik są również zmodernizowane poprawić martwy przepustowość i centrowania. Wszystkie dane są takie same jak w poprzednim modelu MG995, to jednak serwo jest znacznie bardziej dokładne i bezpieczne w samolotach, które wymagają dokładnego ruchy posuwowe i doskonałe centrowanie." Wszystkie są analogowe (mają analogowy potencjometr ) tylko "obróbka" sygnału z nadajnika i potencjometru jest porównywana bądź analogowo bądź "cyfrowo". Z opisu wynika że jakby cyfrowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Najprościej rzecz ujmując: serwa cyfrowe w tzw. stanie spoczynku będą cały czas (przeważnie) "brzęczeć". Jeśli te serwa tego nie robią to są analogowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Najprościej rzecz ujmując: serwa cyfrowe w tzw. stanie spoczynku będą cały czas (przeważnie) "brzęczeć". Jeśli te serwa tego nie robią to są analogowe. No nie, proszę Cię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 W ostatnim modelu zamontowałem jakieś tanie TowerPro i też brzęczą w neutrum. Wystarczy, że pyknę lekko trymer w jedną czy drugą stronę i się uspokaja. Serwa są analogowe Chyba to nie jest jakiś znaczący wykładnik do odróżnienia czy analogowe, czy cyfrowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Tanie serwa analogowe tak mogą mieć, a jeśli są obciążone to każde buczy. Natomiast co do cyfrowych- jeśli nie są obciążone to w neutrum zwykle są cicho. Natomiast pod obciążeniem piszczą. Zdarza się jednak, że piszą też bez obciążenia, lub pod małym obciążeniem, np. pod wpływem wagi samego steru. W przypadku serw cyfrowych jest to zjawisko normalne. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Koledzy a jakie macie doświadczenia z żywotnością i niezawodnością serw TP z tej serii? Ja użyłem ich na lotkach w modelu akrobacyjnym 1,8m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi