Pan AdaM Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Czy pianka użyta to tego modelu to depron? W opisie jest 'ADAMS foam board'. Chodzi mi o budowę skrzydła, jaki materiał potrzebuje do takiego wygięcia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 to jest funbat http://pfmrc.eu/index.php?/topic/24302-funbat-superprosty-model-z-pianki/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan AdaM Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Oni budują z oryginalnego białego depronu. Jest on dostępny w sklepach modelarskich. A Ty jak chcesz się wziąść za budowę to będą Ci potrzebne podkłady pod panele. Dostępne w większości sklepów budowlanych. Występuje w 3, 5 i 6 mm grubościach. I jest rowkowany w przeciwieństwie do oryginału. Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan AdaM Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Dziś właśnie taki panel kupiłem, jasno zielony 6mm, rowkowany i nie ma szans wygiąć, jak na zdjeciu ponizej bo pęka. Stąd moje pytanie powyżej. Czyli oryginalny biały depron w sklepie modelarskim i mogę budować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Jak się nie daje zgiąć to trzeba nakleić taśmę klejącą od zewnątrz a od środka wygnieść rowek płytą CD. A tak na marginesie, jak patrzę na te profile to aż mnie oczy bolą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Dziś właśnie taki panel kupiłem, jasno zielony 6mm, rowkowany i nie ma szans wygiąć, jak na zdjeciu ponizej bo pęka. Stąd moje pytanie powyżej. Czyli oryginalny biały depron w sklepie modelarskim i mogę budować ? Co do gięcia depronu warto zajrzeć do "Depronnnej Biblii" czyli na stronkę Motylastego i do tematu Wyginanie depronu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan AdaM Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Dziękuję. Zapoznam się z tym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Szeroka taśma, opalarka, liniał i idzie. Przy okazji, jakie najdłuższe skrzydła zrobiliście w tej technologii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Oni nie używają zwykłego depronu. Obejrzyjcie więcej odcinków. Oni rozróżniają zwykły depron od tego ich foamboardu. Ten materiał to pianka typu depron, ale obustronnie pokryta papierem. U nas występuje jako foam-x i jest wykorzystywana do budowy makiet budynków. Można ją kupić na ef3m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi