Skocz do zawartości

Czy to depron?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy pianka użyta to tego modelu to depron? W opisie jest 'ADAMS foam board'. Chodzi mi o budowę skrzydła, jaki materiał potrzebuje do takiego wygięcia ?

Opublikowano

Oni budują z oryginalnego białego depronu. Jest on dostępny w sklepach modelarskich. A Ty jak chcesz się wziąść za budowę to będą Ci potrzebne podkłady pod panele. Dostępne w większości sklepów budowlanych. Występuje w 3, 5 i 6 mm grubościach. I jest rowkowany w przeciwieństwie do oryginału.

Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Dziś właśnie taki panel kupiłem, jasno zielony 6mm, rowkowany i nie ma szans wygiąć, jak na zdjeciu ponizej bo pęka. Stąd moje pytanie powyżej. Czyli oryginalny biały depron w sklepie modelarskim i mogę budować ?

depron.jpg

Opublikowano

Jak się nie daje zgiąć to trzeba nakleić taśmę klejącą od zewnątrz a od środka wygnieść rowek płytą CD.

A tak na marginesie, jak patrzę na te profile to aż mnie oczy bolą :D

Opublikowano

Dziś właśnie taki panel kupiłem, jasno zielony 6mm, rowkowany i nie ma szans wygiąć, jak na zdjeciu ponizej bo pęka. Stąd moje pytanie powyżej. Czyli oryginalny biały depron w sklepie modelarskim i mogę budować ?

Co do gięcia depronu warto zajrzeć do "Depronnnej Biblii" czyli na stronkę Motylastego i do tematu Wyginanie depronu .

Opublikowano

Oni nie używają zwykłego depronu. Obejrzyjcie więcej odcinków. Oni rozróżniają zwykły depron od tego ich foamboardu.

Ten materiał to pianka typu depron, ale obustronnie pokryta papierem. U nas występuje jako foam-x i jest wykorzystywana do budowy makiet budynków. Można ją kupić na ef3m.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.