Afgan Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Witam Jest to mój pierwszy post Jak siędzę z tatą w modelarni, to czasami przychodzi do nas jego kolega z pracy (też modelarz) i pomaga nam w budowie Pipera J-3 1800mm. Pewnego dnia spytał mnie, czy chcę zbudować model samolotu przyjemnego do latania. Zgodziłem się. Wziął papier, długopis, linijkę i zaczął rysować. Jak skończył, zaznaczył oś i środek ciężkości. Stwierdził, że będzie latać. Po krótkim rozmyślaniu nazwaliśmy go "Wydumka". Tu są plany (zdjęcie może być niewyraźne. Kiepski ze mnie fotograf ): Mi osobiście nie podobał się pomysł zrobienia górnopłata (wolę dolnopłaty), więc po wycięciu kadłuba został przerobiony na dolnopłat, lecz nie było to uwzględnione w planach. Relacje z budowy mogę opisywać z odstępami czssowymi, bo nie zawsze mam czas albo chęć na budowę, ale postaram się go skończyć do zimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zdjęcia się nie ładują . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zdjęcia się nie ładują . i nie załadują się gdyż adres zdjęć to dysk w komputerze autora tematu .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zmniejsz rozdzielczość zdjęć do 800x600 i skorzystaj z http://pfmrc.eu/index.php?/topic/32916-jak-wstawiac-zdjecia-na-forum-jako-zalaczniki/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afgan Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Dobra teraz powinno zadziałać. Plany: Kadłub: Żeberka: Przepraszam za te problemy. Dopiero to ogarnąłem Użyję do niego 4 serw Fitec FS90. Jeśli chodzi o silnik, to szczerze nie zastanawiałem się jeszcze. Mam nieużywany pakiet 2600 mAh i chyba będę na nim latał. Obsadzę śmigło 2 łopatowe 9x5, które wcześniej używałem przy Prymusie 1400mm Całość stanowi "pudełko" zrobione z 3mm balsy z wzmocnieniem z listewek balsowych 5x5, których użyłem też na stateczniki. Żeberka 15 sztuk wycięte z balsy 3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afgan Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Prace nad Wydumką zostały wstrzymane z powodu kilku napraw modeli oraz sezonu na latanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi