chrisk8 Opublikowano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Te zawiasy sa tylko prowizoryczne. Wersja kompozytowa ma wieksza lotke ale mysle ze do precyzyjnej akrobacji wystarczy a na wersje do ekstremalnego 3D jest jeszcze czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARZU Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Te zawiasy sa tylko prowizoryczne. Wersja kompozytowa ma wieksza lotke ale mysle ze do precyzyjnej akrobacji wystarczy a na wersje do ekstremalnego 3D jest jeszcze czas To, będziesz robił kilka wariantów? Po co??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 28 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Wzorowałem sie na wymiarach skrzydła które dostałem od Pana Bogdana z ARTEXu jesli okażą sie zbyt małe to powieksze je. Mam juz silnik SV 90 i serwo na kierunek 7956SHR a na wysokość dam narazie Hitecki 945 MG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 29 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Stan na 29-10-2013: Waga 4.23Kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Dziś odpocząłem od CA i trochę pobawiłem się folia a oto efekty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 bardzo ładnie to wygląda . jaką folią oklejałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 ORACOVER standard od Majsterklepki. Fajna i łatwa w użyciu. Dzis moze skoncze drugie skrzydło a w sobote uruchomie silnik. Różnica miedzy folia a kadłubem polega na tym ze folia jest błyszcząca, a kadłub jeszcze nie bo nie położyłem jeszcze lakieru bezbarwnego. Po lakierowaniu bedzie wygladac niemalże identycznie. Musze tylko kupić jeszcze serwa na lotki, zmontować wszystko i zostanie do zrobienia oblot. Ukończenie modelu i oblot planuje na pierwsze tygodnie grudnia, a od stycznia model bedzie dostepny w sprzedaży w wersjach balsowej i full composite . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 No to trzymam kciuki za efekt końcowy Bo do hangaru brakuje mi tylko dużej spaliny.Jak na razie wszystko wygląda jak trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Juz czuje te emocje przed pierwszym lotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0n4ld1 Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Super, ale lotki muszą być większe tj. szersze i dłuższe. Świetna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Poprawie projekt i beda wieksze. Jak skończe tego to zabieram sie za wersje full laminat, a tam lotki sa juz naprawde duże..w sam raz do 3D. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Piękny model, nie mogę się doczekać oblotu. Mam nadzieję że będzie filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Film to obowiazek tylko bede musial zorganizować dobra kamerke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Wykorzystując wolna chwile zrobiłem dzwignie lotek i sterów wysokości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Dziś z kolegami uruchomiłem po raz pierwszy silniczek, jak dotąd jest ok. Zobaczymy jak dalej bedzie pracował. http://www.youtube.com/watch?v=MTUSbmhTMjc&edit=vd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 W polsce kupiłeś silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Kolega kupił chyba w sklepie modelmotor jakis czas temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Nie wiem czy dobrze rozumiem ale z tego co widać chcesz przymocować serwo lotki do klapki a klapkę przykręcić na 4 wkręty. Jeżeli tak to chybiony pomysł. Kolejną rzeczą która mnie zastanawia to kwestia przykręcenia/zamocowania skrzydła do kadłuba. I ostatnia rzecz ale to może wina zdjęcia- wydaje mi się że masz zwichrowaną lotkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARZU Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Nie wiem czy dobrze rozumiem ale z tego co widać chcesz przymocować serwo lotki do klapki a klapkę przykręcić na 4 wkręty. Jeżeli tak to chybiony pomysł. Kolejną rzeczą która mnie zastanawia to kwestia przykręcenia/zamocowania skrzydła do kadłuba. I ostatnia rzecz ale to może wina zdjęcia- wydaje mi się że masz zwichrowaną lotkę. Takie rozwiązanie jest ogólnie znane i stosowane przez czołowe firmy np. Krill czy Carf http://www.wieslawchmielewski.com/pl-13-yak_55sp.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r0n4ld1 Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 a pewnie, że znane i z powodzeniem stosowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi