chrisk8 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Tak na pocieszenie wrzucam filmik z pracującym silnikiem w modelu, jak tylko pogoda pozwoli zrobię oblot. http://youtu.be/0SI0pUPVEfY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Dzis udało sie wykonac krotki oblot RAVENA na lotnisku w Dęblinie. Mialem tylko kilka minut miedzy iskrami i sw4 wiec lot krótki ale pokazujacy ze model naprawde swietnie lata. Bez trymowania,zapas mocy jest duzy. Lata niesamowicie jak dla mnie tyle narazie moge powiedziec. Lądowanie z kangurem bo paluchy sztywne. Raven ma ogromny potencjał http://www.youtube.com/watch?v=qv8CMv3mqDc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Rewelacyjny egzemplarz. Robi wrażenie. Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Teraz tylko pozostało dopieszczać szczegóły Nic tylko pogratulować dokończonego projektu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Jesli chodzi o mojego Ravena to tak zostało tylko kilka szczegółów estetycznych. Teraz wiem ze model lata świetnie i mogę wykonywać kolejne egzemplarze. W sobote jak pogoda pozwoli to polatam nim na ostro. Gdyby ktoś interesował sie RAVENEM to zapraszam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 No wiem że mówiłem tak już kilka razy ale powiem jeszcze raz model jest extra super fajny. Bardzo mi się podoba nie mogę się doczekać filmików z lotów wiosennych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Dzięki uprzejmości władz lotniska drogi kolowania sa dostepne zawsze gdy nie lata wojsko, utrzymywane sa caly czas wiec nawet gdy spadnie snieg bede mial gdzie latac takze model jeszcze polata Teraz zabieram sie za wykonanie kolejnych modeli (ARF) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam 10 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Potwierdzam wszystko, tak było, byłem przy oblocie, zapisałem się na przyszły rok na zakup modelu od Krzysztofa,(skrzydła laminat) jeszcze rozważę napęd DA-85 lub DLE-85. To będzie dobry model do treningu w ramach makiet. pozdr. A.W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Dzis wstawie fotki nowego podwozia ogonowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Jako ze carbon jest w modzie to i ja sobie zrobiłem takie coś Połówka owiewki powstała z 2 warstw tkaniny weglowej 93g/m^2 i jednej warstwy tkaniny 80g/m^2 Połówki lączone paskiem aramidu 100g/m^2 Laminowanie Po zalaminowaniu wszystko wylądowało w worku. Odcięcie naddatków, zalaminowałem także sklejke 2mm która wzmocni mocowanie do podwozia. Posklejeniu połówek owiewka gotowa waga 78.9g Przy okazji wzmocniłem kadłub w miejscu mocowania podwozia warstwą aramidu 100g/m^2 i jedna warstwą tkaniny weglowej 160g/m^2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 ja w tym miejscu miałem pół wręgi , to co ty masz na trawie może być za delikatne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 A mnie się coś wydaje, że to wzmocnienie niewiele zwiększy wytrzymałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Wlaminowane sa male półwregi ze sklejki i w miejscu srub takze sklejka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Witam. Dzis zrobilem druga owiewke do kompletu. Jest mozliwość zakupu (zamówienia) RAVENA w wersji całolaminatowej info na priv lub 795 900 518 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Chcialbym wyposażyć RAVENA w managera zasilanie i pojawia sie pytanie POWERBOX czy EMCOTEC? Prosze o opinie bardziej doświadczonych kolegów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Podwozie wytrzymało takie ładowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Wytrzymało ale lepiej wzmocnić bo na trawie mogło by byc gorzej. Zarysowałem jedynie owiewki podwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Zeby nie było ze nic nie robie: Ten RAVEN ma byc ozdobą korytarz WSOSP wiec zrobilem go tylko z tkaniny szklanej + troche rowingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Powstaje RAVEN V2 zdjecia niedługo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 RAVEN znowu troszke polatał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi