Wodzu 7 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Witam. Mój dobry kolega i przyjaciel,"stary modelarz" Darek Stęzalski zwrócił się do mnie o pomoc.Na podstawie uzyskanych wyników sportowych w 2012 roku oraz po obozie Kadry Narodowej AP został zakwalifikowany jako zawodnik do reprezentacji Polski,która weżmie udział w Mistrzostwach Świata Modeli Swobodnie Latających we Francji w dn.03-11.08.2013r. Aeroklub Polski dostał częsciowe dofinansowanie startu Polaków od Ministerstwa Sportu i Turystyki ale i tak kazdy z zawodników musi dopłacić 3240 zł.aby wystartować w tych Mistrzostwach Świata.Jest to kwota przekraczająca jego możliwosci finansowe.Nie jest On żadnym biznesmenem,prezesem zarządu czy dyrektorem centrali tylko tzw.budowlańcem zarabiającym srednia krajową jak wiekszość z Nas,borykających sie z problemami dnia codziennego. Darek jest wielokrotnym Mistrzem Polski,byłm Mistrzem Świata,bardzo dobrym zawodnikiem ,modelarzem a przede wszystkimi dobrym człowiekiem i dlatego na tym Forum proszę o pomoc dla Niego.Liczy sie naprawdę każda kwota,nawet 10 zł. które można przekazać na konto Aeroklubu Polskiego:Bank BGŻ,nr rach.11 2030 0045 1110 0000 0253 5390 z dopiskiem w tytule wpłaty-Dariusz Stężalski,najpóżniej do 10.07.2013r. Chciałem nadmienić,że ze względu na dośc pózną decyzję Aeroklubu{pismo kwalifikacyjne z dnia 10.06.13}było niemozliwe pozyskanie funduszy na wyjazd od Urzędów ,instytucji lub prywatnych sponsorów. Z góry dziekuję Wszystkim,którzy pomoga Darkowi w tym wyjeżdzie.Sam deklaruję wpłatę 50 zł. Pozdrawiam Wojtek. Edytowane 4 Lipca 2013 przez Wodzu 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 k#$%&a nóż sie otwiera. Piłkarze też coś dopłacają do swych żenujących występów? jakie ministerstwo taki sport. na miejscu twojego kolegi nie chciał bym reprezentować ani ministerstwa ani kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Czy przypadkiem w zeszłym roku nie był ten sam apel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 A czy sam fakt powołania do KN (listopad ubiegłego roku) nie jest już wystarczającym powodem do pozyskiwania sponsorów? Ja też jestem fajny i jadę na ME F2 na Węgry (w tym samym terminie) kto mi da kasę? Chętnym podam numer konta na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi