skraf Opublikowano 30 Czerwca 2013 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Witajcie! Mam podłączone kino domowe(Philips HTS3357) pod komputer i od pewnego czasu zaczęło syczeć z głośników - wszystkich(nie jest to burczenie itp. zwykłe syczenie). Jest ono takie samo przy każdym poziomie głośności. Co może być tego powodem? Sprawdziłem wszystkie kable, mikrofon itd. mam wyłączone w komputerze(jak podłącze mp4 to nic nie ustępuje). Naddam jeszcze, że to syczenie jest zawsze takie samo. Pozdrawiam
wapniak Opublikowano 30 Czerwca 2013 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zmniejsz wzmocnienie kina domowego, a zwiększ sygnał z komputera.
Eryk Opublikowano 30 Czerwca 2013 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Robisz głośniej w komputerze, a skręcasz w kinie domowym.
skraf Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2013 Wspomniałem już, że na każdym poziomie głośności syczy tak samo, niezależnie do czego jest podłączone.
e-mir Opublikowano 1 Lipca 2013 Opublikowano 1 Lipca 2013 Podejrzany jest zasilacz. Może padł któryś z "elektrolitów"?
Vertigooo Opublikowano 1 Lipca 2013 Opublikowano 1 Lipca 2013 Mam podobnie codziennie o 23 odbieram z głośników ruskie radio
skraf Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Opublikowano 1 Lipca 2013 Jeśli ruskie radio to do Grzdama, chwalił mi się kiedyś taka przypadłością Mirku - sprawdzę to.
wapniak Opublikowano 2 Lipca 2013 Opublikowano 2 Lipca 2013 Elektrolit w zasilaczu ma wpływ na przydźwięk, a nie na szumy. Szumy się rodzą na początku toru wzmocnienia.
e-mir Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgadza się z tym przydźwiękiem ale zakładam, że tam jest zasilacz impulsowy a to już inna melodia.
skraf Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Opublikowano 3 Lipca 2013 To ja może jednak zaniosę ten sprzęt do jakiegoś elektronika
pawel4090 Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 To może ja też coś zaproponuje. Połącz przewodem obudowę komputera z grzejnikiem -rurką, tylko najpierw usuń farbę,, u mnie pomogło już wiele lat temu.
skraf Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Opublikowano 3 Lipca 2013 Szumy są niezależnie od tego czy mam sprzęt podłączony do komputera, telewizora, mp3 czy telefonu. Zawsze jest tak samo.
e-mir Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 Jeżeli szumy występują nawet przy ściszonym kinie domowym i są słyszalne we wszystkich kanałach to obstawiam, że uszkodzony jest zasilacz. Sprawdziłem w sieci: w tym kinie jest zasilacz impulsowy i pewnie to on sieje.
skraf Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Opublikowano 3 Lipca 2013 Trudna jest wymiana takiego zasilacza? Pytanie jeszcze.. czy jest to opłacalne?
e-mir Opublikowano 3 Lipca 2013 Opublikowano 3 Lipca 2013 A tam od razu wymiana... przede wszystkim trzeba stwierdzić, że to na 100% zasilacz a potem zlokalizować uszkodzoną część.
Vertigooo Opublikowano 4 Lipca 2013 Opublikowano 4 Lipca 2013 To może ja też coś zaproponuje. Połącz przewodem obudowę komputera z grzejnikiem -rurką, tylko najpierw usuń farbę,, u mnie pomogło już wiele lat temu. Ja to samo zrobiłem z dekoderem do TV naziemnej ten sam efekt zakłucenia ustąpiły.
Rekomendowane odpowiedzi