skraf Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Witajcie! Mam podłączone kino domowe(Philips HTS3357) pod komputer i od pewnego czasu zaczęło syczeć z głośników - wszystkich(nie jest to burczenie itp. zwykłe syczenie). Jest ono takie samo przy każdym poziomie głośności. Co może być tego powodem? Sprawdziłem wszystkie kable, mikrofon itd. mam wyłączone w komputerze(jak podłącze mp4 to nic nie ustępuje). Naddam jeszcze, że to syczenie jest zawsze takie samo. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wapniak Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Zmniejsz wzmocnienie kina domowego, a zwiększ sygnał z komputera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skraf Posted June 30, 2013 Author Share Posted June 30, 2013 Jak to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eryk Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Robisz głośniej w komputerze, a skręcasz w kinie domowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skraf Posted June 30, 2013 Author Share Posted June 30, 2013 Wspomniałem już, że na każdym poziomie głośności syczy tak samo, niezależnie do czego jest podłączone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-mir Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 Podejrzany jest zasilacz. Może padł któryś z "elektrolitów"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vertigooo Posted July 1, 2013 Share Posted July 1, 2013 Mam podobnie codziennie o 23 odbieram z głośników ruskie radio Link to comment Share on other sites More sharing options...
skraf Posted July 1, 2013 Author Share Posted July 1, 2013 Jeśli ruskie radio to do Grzdama, chwalił mi się kiedyś taka przypadłością Mirku - sprawdzę to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wapniak Posted July 2, 2013 Share Posted July 2, 2013 Elektrolit w zasilaczu ma wpływ na przydźwięk, a nie na szumy. Szumy się rodzą na początku toru wzmocnienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-mir Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 Zgadza się z tym przydźwiękiem ale zakładam, że tam jest zasilacz impulsowy a to już inna melodia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skraf Posted July 3, 2013 Author Share Posted July 3, 2013 To ja może jednak zaniosę ten sprzęt do jakiegoś elektronika Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel4090 Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 To może ja też coś zaproponuje. Połącz przewodem obudowę komputera z grzejnikiem -rurką, tylko najpierw usuń farbę,, u mnie pomogło już wiele lat temu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skraf Posted July 3, 2013 Author Share Posted July 3, 2013 Szumy są niezależnie od tego czy mam sprzęt podłączony do komputera, telewizora, mp3 czy telefonu. Zawsze jest tak samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-mir Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 Jeżeli szumy występują nawet przy ściszonym kinie domowym i są słyszalne we wszystkich kanałach to obstawiam, że uszkodzony jest zasilacz. Sprawdziłem w sieci: w tym kinie jest zasilacz impulsowy i pewnie to on sieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skraf Posted July 3, 2013 Author Share Posted July 3, 2013 Trudna jest wymiana takiego zasilacza? Pytanie jeszcze.. czy jest to opłacalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-mir Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 A tam od razu wymiana... przede wszystkim trzeba stwierdzić, że to na 100% zasilacz a potem zlokalizować uszkodzoną część. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vertigooo Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 To może ja też coś zaproponuje. Połącz przewodem obudowę komputera z grzejnikiem -rurką, tylko najpierw usuń farbę,, u mnie pomogło już wiele lat temu. Ja to samo zrobiłem z dekoderem do TV naziemnej ten sam efekt zakłucenia ustąpiły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts