skraf Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Witajcie! Mam podłączone kino domowe(Philips HTS3357) pod komputer i od pewnego czasu zaczęło syczeć z głośników - wszystkich(nie jest to burczenie itp. zwykłe syczenie). Jest ono takie samo przy każdym poziomie głośności. Co może być tego powodem? Sprawdziłem wszystkie kable, mikrofon itd. mam wyłączone w komputerze(jak podłącze mp4 to nic nie ustępuje). Naddam jeszcze, że to syczenie jest zawsze takie samo. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zmniejsz wzmocnienie kina domowego, a zwiększ sygnał z komputera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Robisz głośniej w komputerze, a skręcasz w kinie domowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Wspomniałem już, że na każdym poziomie głośności syczy tak samo, niezależnie do czego jest podłączone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Podejrzany jest zasilacz. Może padł któryś z "elektrolitów"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Mam podobnie codziennie o 23 odbieram z głośników ruskie radio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Jeśli ruskie radio to do Grzdama, chwalił mi się kiedyś taka przypadłością Mirku - sprawdzę to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Elektrolit w zasilaczu ma wpływ na przydźwięk, a nie na szumy. Szumy się rodzą na początku toru wzmocnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgadza się z tym przydźwiękiem ale zakładam, że tam jest zasilacz impulsowy a to już inna melodia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 To ja może jednak zaniosę ten sprzęt do jakiegoś elektronika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 To może ja też coś zaproponuje. Połącz przewodem obudowę komputera z grzejnikiem -rurką, tylko najpierw usuń farbę,, u mnie pomogło już wiele lat temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Szumy są niezależnie od tego czy mam sprzęt podłączony do komputera, telewizora, mp3 czy telefonu. Zawsze jest tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Jeżeli szumy występują nawet przy ściszonym kinie domowym i są słyszalne we wszystkich kanałach to obstawiam, że uszkodzony jest zasilacz. Sprawdziłem w sieci: w tym kinie jest zasilacz impulsowy i pewnie to on sieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Trudna jest wymiana takiego zasilacza? Pytanie jeszcze.. czy jest to opłacalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 A tam od razu wymiana... przede wszystkim trzeba stwierdzić, że to na 100% zasilacz a potem zlokalizować uszkodzoną część. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 To może ja też coś zaproponuje. Połącz przewodem obudowę komputera z grzejnikiem -rurką, tylko najpierw usuń farbę,, u mnie pomogło już wiele lat temu. Ja to samo zrobiłem z dekoderem do TV naziemnej ten sam efekt zakłucenia ustąpiły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi