Czepus Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Możecie mówić co chcecie, ale uwięź mnie kręci:D Do niedawna startowalem w zawodach F2B/M, a teraz dla przyjemności zrobiłem dużą akrobatkę z "ulepszoną" Radugą 7ccm (silnik rwie jak głupi) Model ma skrzydła styro kryte folią oracover. Model niestety jeszcze czeka na oblot:) Posiadam jeszcze małą metrową akrobatkę konstrukcyjną, z silnikiem żarowym mvvs 2.5ccm, na silniku idzie pionowo:d Pomijam fakt posiadania kilku modeli do nauki latania z silnikami samozapłonowymi (mars, mk) Przy tych silnikach można nauczyć się odpalać. Co do urozmaicenia sobie latania, kilka razy lataliśmy we dwóch po okręgu Oczywiście kilku metrowe wstążki i jazda oby tylko modeli nie zniszczyć.... Akrobacje, wyprzedzanie, ataki wszystko aby wygrać a przy takim rozwiązaniu łatwo splątać linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Kolejny ciekawy filmik pokazujacy wyscigi na uwiezi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Co w nimciekawego :] Że mechanik się nie wyrabiała pilotnie doleciał ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 To w nim ciekawego ze dokladnie pokazuje sytuacje opisana wczesniej czyli pokazuje przebieg wyscigu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 ja latałem pieknym modelem na uwiezi konstrukcji pana zawady.... ABC 2.5 napedzany silnikiem samozapłonowym...... Map 3 radzieckiej kostrukcji - generalnie to do dzis mam 2 blizny na rekach z prob odpalania tego ustrojstwa. generalnie jest to tak fantastyczne przezycie ze az mistyczne. model rwie za raczke czujesz podmuch wiatru kazdy jego ruch. Mam nadzieje ze Instruktor pamieta chłopca w sweterku pilotujacego swojego ABC. teraz model lezy w piwnicy - modelarni a ja musze sie uczyc do matury... ale ja jeszcze do tego wroce to jest cos niesamowitego. rc to inna bajka - piekna ale inna tam tez jest cos innego..... polecam wszystkim kto jeszcze nie probował i podsyłam to: http://www.saumodelarnia.fora.pl/na-sznurkach,14/depron-inaczej,620.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Holeczek Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Laminat nazwa tego silnika jest napisana po rosyjsku. Pewnie pisze tam MAP3 co na nasz alfabet jest MARS. Sam mam taki silnik i żeby go odpalić muszę go solidnie zalać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 no dobra wiem ze po polsku to jest MARS ale generalnie uzywa sie obu nazw i zgadzam sie z toba ze trzeba go solidnie zalac (ja uzywałem strzykawki z igła i kilka kropel na tłok bo inaczej ani rusz..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 No to dla kolegów (szczególnie młodszych wiekiem), którzy ineresują się uwięzią mam taką zagadkę: Jak nazywają się te modele i ich konstruktorzy? [/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 "Instruktor pamieta chłopca w sweterku" Pamięta i mam płytę z nagraniem lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 są to modele na uwięzi XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Holeczek Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Ostatni model to stiletto (nie trudno sie domyśleć-nazwa na skrzydle ). Mój kolega właśnie robi taki ale teraz zapomniałem czyjej konstrukcji on jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 ten zielony fajnie wyglada co to za model? bo fajny i sam bym sobie takie zbudował pewnie prędkościówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 "pewnie prędkościówka" a może akrobacik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Artur, młodsi się nie kwapią, to ja spróbuję: 1. Thunderbird - R. Palmer 2. Nobler - G. Aldrich 3. Cobra - ??? 4. Genesis - B. Hunt 5. Stiletto - L. McDonald. Mój ulubiony. Mniam! Jednym słowem klasyka F2B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Dzięki Ładziak. Cobra jest dla mnie kwintesencją klasyka "złotej ery" F2B. Stworzył ją Steve Wooley, a B. Werwage Aresa i Juno. (skorygowałem moją pomyłkę :oops: ) Pozdrawiam A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 ja powiem ze odpowiedz na pytanie mozna znalezc w ksiazce P. Zawady pod tytułem SEKRETY MODELI LATAJACYCH NA UWIEZI. ja nie pisze odpowiedzi bo ta ksiazke znam na pamiec i moge od razu wyspiewac ktory model jest czyj i kiedy kto nim wystepował ale jeszcze młodsi niech sporobuja......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Holeczek Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 laminat ładziak już napisał czyjej konstrukcji te modele 1. Thunderbird - R. Palmer2. Nobler - G. Aldrich 3. Cobra - ??? 4. Genesis - B. Hunt 5. Stiletto - L. McDonald. Mój ulubiony. Mniam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 A jak tak patrze na konstrukcje tego ostatniego... i tam chyba łatwo byłoby zrobić z tego RC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Tak, uważam, że to byłby niezły pomysł, aby z klasycznego modelu F2B stworzyć akrobata 3D. Ja mam 2 Noblery C/L ARF i jeden z nich chcę przebudować na RC, ale na razie za słabo jeszcze latam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Stworzył ją Steve Wooley, a B. Werwage Aresa i Juno. Wooleya jakoś słabo kojarzę, a Werwage i owszem Artur, rozumiem, że czynnie uprawiasz F2B? Może dałbyś mi kiedyś znać, gdy będziesz latał - chętnie bym wpadł i się pogapił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.