michal888 Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Jakiś czas temu powstała myśl , że należy mieć jakiegoś fajnego EPP`owca 3D . Nie każdego tez stać wydać 300 zł za model z EPP tym bardziej że znaczna część tych kosztów to malowanie. Wszystkie modele nisko budżetowe nie spełniały moich oczekiwań. Nie zastanawiając się długo skontaktowałem się z firmą Leadersky. Tu ich strona http://www.leadersky.pl/ W wyniku czego powstał myśle ciekawy projekt.. , kilka zdjęć : Uploaded with ImageShack.us a w zestawie pręty , płaskowniki węglowe oraz : Uploaded with ImageShack.us reszta zdjęć wkrótce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Przed przystąpieniem do budowy zważyłem elementy z pianki , sądze że to jest dobry wynik wagowy. Przed wklejeniem serw w lotek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Jakie wymiary i wyposażenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Rozpiętość - 1020mm długość- 905mm wyposażenie które ja zastosowałem , do latania 3D : serwa lotki - Corona mg 929 digital serwa sterów - Turnigy TGY-50090M http://www.hobbyking...alog_Servo.html silnik z zestawu Pelikan z szybowca GAMA link : http://hobby-model.p...ik-pelikan.html BEC zewnętrzny o taki : http://www.hobbyking..._Reduction.html regulator Hobbyking 25 A SS lipol 1300mah 3s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Nie szkoda wagi na zewnętrznego beca? Nie lepiej przez regulator zasilać? Przy dużym modelu gdzie serwa mają większy pobór to rozumiem ale przy tak małym modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Czekałem na to pytanie. Latam na odbiorniku orange 6ch , jego wadą jest duża czułość na spadki napięć, więc się poprostu rozbindowywał. Po drugie serwa Corony dają okropne zakłócenia , przy ruchu serwem , momentalnie zaczęło wszystko chodzić - silnik, stery Po trzecie gdy tylko zacząłem ustawiać serwa lotek przy montażu tzn. poruszałem chwilkę na sucho to BEC był już znacznie ciepły. A gdzie tu jeszcze dwa pozostałe serwa sterów , a poza tym regulator jest prawie na styk dobrany. Po czwarte na BEC`u zewnętrznym mogę ustawić 6V czyli serwa są szybsze, co w 3D ma znaczenie . Jak zastosowałem BEC zewnętrzny wszelkie objawy ustąpiły . Z wagą też bez przesady, gotowy ważył 470 g - więc w normie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 mam wiele odbiorników ORANGE i nie zaobserwowałem niczego takiego.wymień odbiornik bo według mnie z Twoim jest coś nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Ysz ty No to masz powody by sie zabezpieczać. Ja mam we flashu corone cs929mg i żadnych problemów nie zauważyłem. latam na jakimś zielonym odbiorniku 8k z frsky, zasilane to przez regulator tp mag8 30A i jeszcze mnie nie zawiodło. Model też mi przed pierwszym lotem wyszedł 470g, teraz ma już z 500g a nadal swietnie się kręci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Powstały 2 egzemplarze Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Powodem jest słabej jakości regulator, kolega ma normalnie czyli tak jak mówicie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi