radek872 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Wykonanie na medal oklejenie super,ale lotki takie malenkie czy aby przy tej powierzchni bedzie w ogóle na nich jakas sterownosc :crazy: Wysokosc i kierunek typowo fun flajowe ale lotki kurcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 ale lotki takie malenkie czy aby przy tej powierzchni bedzie w ogóle na nich jakas sterownosc Powiem tak: prototyp na lotkach krecil sie jak glupi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Duze lotki sa potrzebne np do zawisu, zeby niwelowac moment obrotowy od silnika. Tak samo przydaja sie przy locie na duzym kacie natarcia. Takie male lotki moga umozliwic, przy dobrze zrobionym systemie sterowania nimi loty z wiekszym zakresem predkosci bez flatteru. Lecz tutaj duze stery znowuz moga ten problem wytworzyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Nie mówie żeby były przesadziscie duże ,ale takie żeby umozliwiały sterowanie modelem na duzych katach zakret w harrierze itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Model stoi juz na kolkach. Koniec coraz blizej. Waga modelu bez wyposazeniato 420 gram. Nie ma tak zle Dodajmy do tego silnik 180g, serwa 50g, odbiornik 30g, akku + bec 70g + jakies duperele to powinno sie zmiescic do zamierzanej wagi 850 gram bez paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 tylko pogratulowac takiego modelu czekam na plany i poradnik i oczywiscie filmy pozdro 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szelbi Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Świetnie ci wyszedł oklejenie świetne ja też czekam na plany,pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 ładny model, ładnie wykonany, nic tylko pogratulowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miki Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 a ja sie na plany zalapie, czy trzeba miec specjalne wzgledy? modelik zgrabny, a co lubi oko to i aerodynamika. pozdro M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 a co lubi oko to i aerodynamika. :shock: Qrcze stary odwazna teza :crazy: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miki Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 ja wiem czy taka odważna? znajdź konstruktora który tak nie uważa pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Niby tak ale wez cos narysuj tak z oka a potem policz i zobacz jaka lipa zazwyczaj wychodzi :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zależy jakie kto ma oko :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miki Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 tak dla sprecyzowania to napisalem, aerodynamika nie mechanika lotu, ale cala ta dyskusja to i tak OT. wrocmy do planow tych modeli, mozna dostac tez? dzieki z gory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Model juz prawie gotowy, jeszcze zamontowac serwa lotek, podlaczyc wszystko do odbiornika i tylko latac. Oblot planuje sobota/niedziela jak pogoda dopisze. Plany beda w niedziele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 mi na przyklad bardzo podoba sie sylwetka GeeBee R2, a jak on wypada pod wzgedem aerodynamiki kazdy wie cud że lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 1 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 MODEL GOTOWY DO LOTU Jeszcze przydala by sie owiewka silnika. Niestety narazie nie bedzie, bo nie mam zamiaru babrac sie w zywicy, a w wytlaczaniu nie mam doswiadczenia. Waga samolotu bez paliwa to 850 gram. Zmiescilem sie w zamierzanej wadze choc jest to troche duzo. Mozna by bylo zmniejszyc wage budujac model bardzo lekko. Ja nie mialem zamiaru zrobic go lekkiego tylko zeby byl pancerny. Teraz tylko czekac na jakas fajna pogode i modlic sie zeby nie rozwalic podczas oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 model ładny jaka jest cięciwa i gdzie srodek cieżkości????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Nie wiem po co ci to wiedziec, ale masz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 ok dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.