bzik4 Posted July 15, 2013 Share Posted July 15, 2013 Zrobiłem sobie na szybko szybowca rozp. 2m. Trochę powiało więc poszedłem na górkę i chyba się zaraziłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
psiwak Posted July 16, 2013 Share Posted July 16, 2013 A ta gorka to jest w okolicach Legionowa ? Mozesz podac namiary. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzik4 Posted July 16, 2013 Author Share Posted July 16, 2013 Niestety nie okolice Legionowa. Moja rodzinna wieś, jakieś 80 km na północny wschód. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzik4 Posted July 19, 2013 Author Share Posted July 19, 2013 Jest łąka:) Niestety zboczeniec już nie żyje Ale na jesień zrobię sobie następnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzik4 Posted July 20, 2013 Author Share Posted July 20, 2013 Nie zbocze, na zboczu nie wiało więć wsadziłem silnik, pakiet i poszedłem z nim na łąkę. Polatałem, poszybowałem, super zabawa, ale w pewnym momencie zachciało mi się sprawdzić czy gwiżdże. Poleciałem wyżej, dalej i zanurkowałem lecąc na siebie. Jak już się dobrze rozpędził okazało się że go nie kontroluję. No i wbił się biedaczysko w ziemię. NTSB ustaliło że przyczyną utaty kontroli było zasłonięcie odbiornika skrzydłem pokrytym metalizowaną folią. Ot i cała zagadka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts