lukaszluk Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Witam Poszukuje kwarców ,4 do modeli (odbiornik) a mam następująca aparaturę Hitec Optic6, nadajnik RFmodule HPF-MI, CH62 35.020 Wszystkie odbiorniki mam podwójna przemiana (wszystkie Hitec). Jak dobrać odpowiedni kwarc, czy npewno dobrze dobieram, nie chcę zakupić niepotrzebbnego by lezał, może znacie jakieś dobre sklepy gdzie mozna kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 W modele max jest dużo kwarcy. Szukaj TX i RX. Jest to nadawcza i odbiorcze. Pamiętaj kupować parami. No chyba ze ci tylko jednej brakuje Nadawczej bądź odbiorczej. Zwrócić też uwage na przemiane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszluk Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 No właśnie w tym sęk bo ja chce z 1 nadajnika sterować kilkoma samolotami a nie chcę za każdym razem wymieniac kwarca z nadajnika i odbiornika, w nadajniku siedzi jak pisałem wyżej a teraz chcę dokupić do 4 samolotów a w kazdym siedzi odbiornik ale pusty wiec chcę uzbroić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Czyli poszukaj 4 kwarcy odbiorczych na tym samym kanale i tej samej firmy co masz nadawczy. No i dobrze żeby były tej samej firmy co sprzęt. A najwygodniej to mieć sprzęt z syntezą:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszluk Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Synteza kosztuje, to w przyszlości a teraz to jak piszesz to muszę zrobić. W środku siedzi oryginalny kwarc Hitec`a i teraz muszę dokupić 4 do odbiorników Hitec`a, tylko teraz że w modelemax mają cytuję "KWARC JET RX 62CH 35MHz DUAL (HITEC)" czy one będą pasować?, w .arthobby mają ale jak ze strony wynika to nie mają na stanie, trzeba by zadzwonić (chyba oryginał jak ze zdjęcia jak i mój oryginalny), w nastiku też chyba oryginalne. Tylko teraz gdzie zamówić owe kwarce by byly oryginalne. Problem z tym modelmaxem czy te kwarce będą pasić czy czasem nie będę musiał kupić i do nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Jeżeli kupisz kwarce na RX(odbiorcze) na tym samym kanale co masz nadawczy(czyli 62) I na tej przemianie jakie masz odbiorniki( podwójna/ pojedyncza) i taż hitec to nie ma bata musi to grać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi