BART Posted July 28, 2013 Share Posted July 28, 2013 Mam lipola 7,4 v , poprzez Foxy Ubec 6A: Dane techniczne: zasialnie: 6-25V (5-18 Ni-xx, 2-6S Li-pol) napięcie wyjściowe: 5 lub 6V przestawiane zworą prąd wyjściowy: 6A (chwilowy: 10A) Podpiety do odbiornika. W odbiorniku mam wskaznik napiecia Tower Pro diodowy,jeszcze z poprzedniego zaislania Nimh. Ubec jest ustawiony na 5v , wskaznik napiecia na 4,8 i przy naladowanym pakiecie pokazuje mi poziom naładowania na poziomie dobry,a wiec posrodku. W/g mnie skoro napiecie jest wyzszw powinno wskazywac wynik zawyzony a jest zanizony. Dlaczego tak jest ? Bart Link to comment Share on other sites More sharing options...
RomanJ4 Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 A rzeczywiste napięcie na zaciskach wskaźnika multimetrem mierzyłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BART Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 Nie nie mierzylem,uznalem ze po to jest wskaznik.podlaczylem tez pakiet 11,1 v i to samp wskaznie? Bart Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts