wicherek899 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Witajcie, Kupiłem nową aparaturę Graupner mx16 hott. W środku jest akumulator dokładnie taki: Ale aparatura piszczy, że aku jestrozładowany. Podłączam więc do gniazdka przez zasilacz dołączony w zestawie, ale nic się nie dzieje. Nie ma żadnej kontrolki zapalonej ani nic. Wygląda na to, że aku sięnie ładuje. jak to naładować? Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Jeżeli masz jakąś ładowarkę komputerową to ustaw w niej program Ni-Mh i prąd ładowania w granicach 0.2-0.5A i naładuj pakiet. Uważaj na polaryzację gniazda ładowania bo jakiś "mundry" niemiec kiedyś wymyślił że na kołku jest minus a na zewnątrz plus czyli odwrotnie jak w większości. Oryginalną, boxową ładowarkę albo wywal do śmieci albo włóż do pudełka bo w sumie tylko do tego się nadaje. Aaa, jeszcze jedno. pakiet ładuj przy wyłączonym nadajniku, jak go włączysz to rozłącza się ładowanie. Oryginalną ładowarką musisz pewnie ładować ze 14 godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicherek899 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Nie mam żadnej ładowarki bo myślałem, że po to dają zasilacz, żeby ładował na zasadzie plug and play. Czyli podłączyć do gniazdka za pomocą tego zasilacza, zostawić na noc i nic się nie popali? Jaką ewentualnie ładowarkę dokupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Jeżeli jest to boxowa (z zestawu) ładowarka to nic się nie popali. Szał to nie jest. Możesz nią ładować przez noc i nic się nie stanie. Pomyśl o ładowarce np. EcoSix lub podobnej. Ecosix to chyba najtańsza ładowarka komputerowa ale można z jej pomocą dość dobrze naładować pakiet. To jeden z wielu klonów Sharków, redoxów itp. Jest dość tania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicherek899 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Będę jeszcze potrzebował zasilanie w samolocie spalinowym do serw itp. Chciałbym więc kupić ładowarkę, którą będę mógł naładować i nadajnik i ten pakiet w modelu. Podałeś takie budżetowe ładowarki. Powiedzmy, że mogę na ładowarkę przeznaczyć 300 zł, ale chciałbym żeby spełniała takie wymogi, jak wypisałem wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Oczywiście że tak, mało tego to nadadzą się jeszcze do wielu innych pakietów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 ....Powiedzmy, że mogę na ładowarkę przeznaczyć 300 zł.... ICharger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicherek899 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Kolego jest kilka rodzajó ichargera. np. inteligentny prostownik (?) za 198 zł. http://allegro.pl/inteligentny-prostownik-ladowarka-icharger-9-i3405414384.html lub ladowarka uniwersalna, ale już droższa bo 610 zł.. http://allegro.pl/uniwersalna-ladowarka-icharger-350w-20a-usb-bto-i3395869400.html Także ten.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=4500 wystarczy taka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Slawek dobrze tobie doradza. Mi chodzilo o ICharger 106B Jezeli nie boisz sie sciagania z HK to za troche wieksze (pewnie ~260zl) pieniadze niz Imax w polsce mozesz miec ta przyzwoita ladowarke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Ja nie narzekam na oryginalna ladowarke. Wieczorem włączam, rano mam naladowane. I 7 godzin latania. I tak juz kilkaset razy. Wystarczy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Koledzy dobrze radzą, dopisuje się kolejny zadowolony użytkownik iChargera 106B+. Naładujesz nią chyba wszystko czego się w modelarstwie (i nie tylko) używa, ma świetny software do peceta na którym możesz kontrolować przebieg ładowania i kondycję Twoich pakietów, a do tego jest dobry support (szybko odpisują na maile w razie problemów). Do kompletu kup sobie zasilacz od XBoxa (wersję 16A) i naładujesz nie tylko pakiet nadajnika, ale również aku samochodowy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Do kompletu kup sobie zasilacz od XBoxa (wersję 16A) i naładujesz nie tylko pakiet nadajnika, ale również aku samochodowy itp. Ja uzywam zasilacza od laptopa w Ichargerze 106B+ (taki mialem i nie inwestowalem juz w nic wiecej) i przez niego ladowalem juz nie jeden aku samochodowy O mozliwosciach 106 mozesz sie dowiedziec sie z instrukcji ktora jest dostepna w aukcji do tej 208 z zalozeniem takim ze maksymalny prad ladowania nie jest 20A tylko 10A i liczna ogniw 6 zamiast 8. Soft ten sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicherek899 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 koledzy, naładowałem go przez 8 godzin. Jest bateria 100% i wszystko ładnie śmiga. Ale jest inny problem : po włączeniu pojawia się komunikat fail-safe setup t.b.d. - co to oznacza? - u mojego ojca w mx-12 takiego czegoś nie ma.. tutaj filmik: http://www.youtube.com/watch?v=5ReUObwq6mU&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Ze warto ustawic fail safe choć nie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicherek899 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Ale czemu u mojego ojca coś takiego nie wyskakuje a u mnie wyskakuje? Dodam, że po pierwszym włączeniu komunikat sam nie zniknął, tylko musiałem go wyłączyć, a teraz pokazuje się na 2-3 sekundy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Po zrobieniu fail safe dla danego modelu komunikat sie nie pojawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi