VIP Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Witam, chciałbym rozpocząć przygodę z samolotami ale nie wiem od jakiego zacząć. Mam szybowca, i jak pewni każdy samochodzik (tamiya dt-02) więc latać potrafię i nie jestem w tym taki zielony. Interesują mnie modele akrobacyjne ale chyba zacznę od czegoś prostszego. Czytałem dużo w tym dziale i każdy proponuje żeby jako pierwszy samolot złożyć RWD-5 i teraz pytanie czy też mam tak zrobić czy może złożyć coś lepszego żeby uczyć się co nie co akrobacji? PS:Mam Aparaturę Futaba T4EXA Pozdrawiam
Patryk900 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Skoro mówisz ze umiesz latać to poco chcesz coś łatwiejszego na początek ?
Andrew Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Jeżeli umiesz już latać to ultron 3d może być ok. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=748176
VIP Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Najpierw chyba kupie expert 300s od mirka. Zmniejsze sobie tylko nachylenie serwa(chyba to xd) zeby nie byl taki czuly na poczatek. 2 lata temu cos tam latalem motoszybowcem i pozapominalem to i owo. Ps: w 1poscie zle sie wyrazilem "umiem latac" chodzilo mi ze cos tam latalem ale 2lata temu i niewiem jak jest teraz.
robertus Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 To lepiej kup sobie coś z pianki EPP, zamiast tartak. Takie su-26 z cyber-fly bardzo wdzięcznie lata, a pianka EPP wytrzyma wiele.
bart07 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 eeeeeeeeeeeetam. Jak zrobiłem tartak, to pianka tylko czasami się przejedzie autem....
Kolikon Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 FunBat jest prosty, i można nim zrobić jakieś akrobacje... Nawet nie tak mało. W końcu to samolot do walki powietrznej.
Rekomendowane odpowiedzi