Mareq Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Ja wydruki z atramentówki smaruję klejem do papieru (taki w sztyfcie) ale dosyć cienko. Naklejam na balsę lub sklejkę a potem wycinam już nożem lub włośnicą jadąc po wydruku. Potem odrywam papierowy szablon od gotowego elementu. Schodzi bardzo łatwo i nie zostawia śladów. Kleję bezpośrednio przed wycinaniem, tak że papier nie był nigdy dłużej przyklejony niż pół godziny. Nie wiem jaki efekt będzie przy innym kleju. Ja od razu trafiłem na taki co łatwo puszcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Ja robie podobnie jak przedmówca , a sprawdzonym klejem jest fioletowy UHU w sztyfcie,klei mocno i pięknie odchodzi :wink: (metoda zaczerpnięta gdzieś z forum) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 ....nigdy nie próbowałem naklejać; dla ciekawości - czy klej nie zostaje na balsie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Ten co ja używam nie zostawia żadnych śladów ani nie wsiąka w balsę. Wieczorem zerknę do szuflady jak się ten wynalazek nazywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Prosta i tania metoda.Ostatnio zastosowałem.Kupiłem taśmę dwustronną do wykładzin, wycinam rysunek elementu wydrukowany na papierze, podklejam taśmą dwustronną, przyklejam do balsy lub sklejki i wycinam piłką włosową.Taśma z łatwością odchodzi od sklejki lub balsy.Rolka kosztuje około 5 zł.Czysto i łatwo.Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.