Zdanek89 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Każdy wniósł coś ciekawego za co dziękuje! Jeszcze nie podjąłem decyzji odnośnie jaką aparaturę, ale pewnie kupię Turnigy 9xr z frsky. Myślę za na początek mi wystarczy w zupełności. Boję się trochę tego że mogę mieć problemy z awaryjnością, ale na początek chyba zaryzukuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalek955 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Witam. Podobnie jak kolega jestem początkujący i szukam aparatury. Zastanawiam sie pomiedzy Spektrum DX6i a 9xr. Ktora byscie polecili????? jaki modol do 9xr (prosiłbym o dokładną nazwe). Z góry dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalek955 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Jaki moduł do 9xr??? Na początku zamierzam latac elektrykiem do 1,5m rozpietosci a później spalinówka akrobat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Minusy. Jak nawet kupisz odbiornik z telemetrią, to by ją wyświetlić, trzeba dokupić mały monitorek FrySky i podłączyć go do nadajnika. Futaby, Taranisy i Aurory telemetrię mają już na wyświetlaczu głównym. Mi to nie przeszkadza, bo lubie majsterkować i taki monitorek zrobię sobie pewnie sam. Telemetrię możesz wyświetlać na głównym wyświetlaczu. Tylko trzeba się troszkę pobawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalek955 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 1.ww.hobbyking.com/hobbyking/store/__14349__FrSky_DJT_2_4Ghz_Combo_Pack_for_JR_w_Telemetry_Module_V8FR_II_RX.html 2.http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14355__FrSky_DF_2_4Ghz_Combo_Pack_for_JR_w_Module_RX.html Jedynka czy dwojka a moze cos innego? Proszę o pomoc bo trochę się w tym gubię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 jak dla mnie w jedynce jest napisane dokładnie to samo co w dwójce ... mam na myśli to co napisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalek955 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 jak dla mnie w jedynce jest napisane dokładnie to samo co w dwójce ... mam na myśli to co napisałeś Sorki juz poprawiłem. Nie znam sie na aparaturkach wiec prosze mi cos podesłac do 9xr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalek955 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Jaccy1 napisałes ze Telemetrię możesz wyświetlać na głównym wyświetlaczu. Tylko trzeba się troszkę pobawić . Jak to zrobic? wymaga to duzej ingerencji w transmiter? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Ja mam turnigy 9x z softem er9x. Dopiero będę przerabiał, aby wyświetlało na głównym wyświetlaczu telemetrie. W internecie jest bardzo dużo instrukcji jak to zrobić np:http://www.youtube.com/watch?v=MOiKSfD8f6c albo http://code.google.com/p/er9x/. Nadajnik mam już zainstalowany Frsky i teraz czekam z HK na odbiorniki z telemetrią. Na forum www.epheli.pl jest gość VIRUS-RC przerabiał to i ma wiedze. Jak ja jeszcze nie rozwaliłem apki to nie jest takie trudne. Pozdrawiam Jacek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TintaV Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Witam! Również jestem początkującym, i szukałem aparatury 3 tygodnie. Założenia były takie, że ma mieć 8 kanałów(głównie pod multicoptery) i kosztować w granicach 1200zł. Zastanawiałem się nad nowym Graupnerem MX-16 HOTT i używaną Futabą T8FG. W ostateczności wybór padł na Futabę T8FG, ponieważ ma boczne potencjometry, którymi można sterować gimbalem. Futaba jest już w drodze, a kupiłem ją na niemieckim ebay`u, bo tam zawsze jest duży wybór używanych aparatur, przeważnie w bardzo dobrym stanie, warto tam zajrzeć. Ceny tego modelu wahają się tam od 250 do 320 euro, a bez odbiornika można wyhaczyć nawet za 200 euro. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalek955 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Taki zestawi zamowiłem razem $142 Turnigy 9XR Transmitter Mode 2 FrSky DF 2.4Ghz Combo Pack for JR w/ Module & RX Turnigy 9XR Safety Protected 11.1v (3s) 2200mAh 1.5C Transmitter Pack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdanek89 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 146$ + ewentualny vat 23%= 146*3,13*1,23=567 Ja się zastanawiałem sie nad zestawem z naszego rodzimego allegro: http://allegro.pl/ze...3452502383.html http://allegro.pl/ap...3468857578.html wychodzi około 800 zl z pakietem i przesyłką więc chyba lepiej poczekać na dostępnośc frsky w HK i zamówić tam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalek955 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Aparaturka przyszła wczoraj całkowity koszt $142. Jutro podłączenie, ustawianie modelu i miejmy nadzieje pierwszy lot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SRB Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Aparaturka przyszła wczoraj całkowity koszt $142. Jutro podłączenie, ustawianie modelu i miejmy nadzieje pierwszy lot. I jak pierwsze wrażenia? Ja bałem się strasznej chińszczyzny ale nie jest źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nifir Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Hej, zastanawiam się nad tym zestawem na allegro: http://allegro.pl/aparatura-turnigy-9xr-nastepca-9x-gw-6m-gratis-i3537930520.html Początkowo interesuje mnie sama aparatura z symlatorem. Docelowo chciałbym latać motoszybowcami i heli, bądź multicopterem, póki co jednak chcę się skupić na symulatorze i nauce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Jak do 1000zł to może to: http://www.abcrc.pl/FrSky-Taranis-X8R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Jak do 1000zł to może to: http://www.abcrc.pl/FrSky-Taranis-X8R Bezapelacyjnie spore możliwości dobry zasięg . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nifir Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca z symulatorem? Jest do tej aparatury predefiniowany symulator i jak wygląda konfiguracja z innymi programami symulacyjnymi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Szukam podobnych informacji, z aparatury jestem zadowolony tylko jeszcze ten symulator ... Wszystko o Taranisie znajdziesz na openrcforums.com. Normalnie podpinam ją przez USB w celu programowania, ale z tego co się doczytałem do symulatora potrzebny będzie inny kabelek. Nie ma predefiniowanego symulatora, ważne by z aparatury zrobić w systemie "kontrolera gier" czy jakoś tak, nie pamiętam. Wtedy musi chodzić w każdym symulatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Niestety nie w każdym symulatorze. Phoenix RC ma swój specjalny interfejs z końcówkami i tylko z nim można go używać. Nie działa on niestety ze zwykłymi kablami do symulatorów, np. ESKY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi