iwan19815 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 budowa piperka w wersji mini....pod silnik elektryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 ładnie zacząłeś , co to za zestawik? czy czasami nie przerabiasz gumówki na rc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan19815 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Dokladnie gumówka ale jest mozliwosc wstawienia elektryka lub CO2 ,jest to zestawik guillows ,model- piper cherokee Prace ida calkiem calkiem:) statecznik poziomy oklejony. skrzydełka prawie gotowe ....drobna przeróbka (lotki) i bedzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan19815 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Model gotowy do lotu nie powinien przekroczyc 175g wagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 20A regulator do takiego mikrusa???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystko chyba przyciężkawe. PAkiet 500mAh??????? Regulator to max 6A, zaś pakiecik to jakaś 250-350mAh, do tego serwa 2,2g i silnik też za wielki masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Idzie Ci tak samo jak mi z Karasiem.. Tak jak Arek pisze, za ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan19815 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 hmmm. To uważacie ze te 175g będzie za dużo? jaką wagę powinien mieć maksymalna ? pierwszy raz robię coś takiego małego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 60-70g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan19815 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 może być ciężko z taką waga 60- 70g sam model wazy cos kolo 70g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Niemożliwe 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan19815 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 waga modelu nie oklejonego+oslona silnika, bez elektroniki, bez podwozia, bez smigla... 66g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daddri27 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Mnie też ciężko jest osiągnąć małą masę... Sama elektronika w małym modelu waży jakieś 100g, a najlżejsze serwa dostępne na stronach popularnych sklepów to 4.3g, także wydaje mi się niemożliwe osiągnięcie takiej masy przy klasycznej elektronice... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 W tych modelach nie stosuje się klasycznej elektroniki właśnie ze względu na wagę.Poza tym dziwne że pusty nieoklejony model waży ponad 60gr.Elementów jest na jedną deskę balsową 1,5mm góra 1,5 deski.Przy dobrej jakościowo balsie waga elementów nie powinna przekroczyć 25 gr.Nawet z 2mm deski powinno oscylować w granicach 35gr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daddri27 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Ja osobiście wykonuje modele z depronu, ale na balsowy też miałbym ochotę. Trochę "dziwnie" jest z tym statecznikiem poziomym- coś jakby trochę za duży, a ster wysokości chyba nawet nie drgnie samolotem w czasie lotu... Ja bym do niego kupił silnik Redox 250/900, jakiś regulator z 10A ChRL i pakiet Lipol 2s albo 3s w granicach 200-300mAh. Śmigło byłoby 5x3 albo 6x3. poza tym bardzo ładnie będzie wyglądał po oklejeniu. proponuję spód kadłuba okleić na jasnoniebieski, a górę i skrzydła na biało. ładnie by tak wyglądał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Poszukałem trochę na rcgroups, jedynym któremu chyba się udało jest ten gość http://www.rcgroups....d.php?t=1665866 samolocik do lotu ważył 94gramy tu ważył 150g i był juz bardzo ciężki http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=965126 wyposażenie z tego wątku Kit: Guillows Kit No. 307 - Piper Cherokee 140 wingspan: 50.80 mm/20" all up weight 154 gm/5.5 oz motor: Park 180 Brushless outrunner battery: LiPo Flight Power 7.4 v 350 ma speed controller: castle thunderbird 6 receiver: GWS micro 4 ch servo: 3* hightech HS 55 Zbiorczy wątek o przeróbkach guilowsa na rc http://www.rcgroups....ad.php?t=827861 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daddri27 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 i nawet fajnie mu to wyszło trochę malowanie kiepskie, ale jak komuś się podoba... ciekawe czy to w miarę realistycznie lata... znalazł ktoś może jakiś film z tym modelem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Na samolotach się nie znam... Choć kiedyś też chciałem stworzyć coś micro... (później wpadł mi w ręce X twin dzięki któremu ciut polatałem, ale latanie mnie nie kręci) Przeszukałem parę stron... Może elektronika od jakiś modeli typu Solo Pro itp. by się nadała... Można podpiąć silnik trój fazowy... Są dwa serwa Mały aku 1s pasuję ... Ostatnio na Alledrogo była elektronika 2.4ghz od jakiegoś helikoptera z srewami aku. i silnikami na licytacji poszła za ok 35zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doczu Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 To nie takie proste. Większość tych helikopterów posiada zaprogramowane procesory czy to już w samym odbiorniku i nadajniku które odpowiadają za właściwa zmiksowanie kanałów. Mówię z własnego doświadczenia ze więcej frajdy daje zbudowanie samodzielnie takiej elektroniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Być może... Nigdy nie posiadałem takiego czegoś Po prosty proponuje... i daje kierunek w którym można by było się udać... Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daddri27 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Mam rozumieć, że chcąc zbudować coś takiego,. to wszyscy musimy zabawić się w elektroników . Ciężko będzie zbudować układ scalony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi