cZyNo Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Na Rusku tez sie latało, ale nie wiem czy głowę urywało Wiatromierz gdzieś posiałem. Coś tam wiało. Model dopiero zaczął latać szybko gdy ważył ponad 3700g pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Oj dymało tęgo... SWORDOWI jeszcze napchałem w gdykę ołów wtedy rozpoczęły się tańce trochę krótki dzionek ale SUPER...To RUSKO to ala Lubstów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Ala bo to też pokopalniane Ten klifik akuratnie jest najszybszy i niestety najtrudniejszy z tutejszych zboczy. Ale dzięki temu generuje moc adrenaliny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Jeszcze moje fotki z bardzo wietrznego Starogrodu. Na fotkach nie widać jak bardzo był damski wiatr, ale będzie filmik 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 A Jan czemu lata pierdziawką a nie Toxiciem? Szczególnie ze fajnie wiało? A widzę ze model był w bagażniku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Z małej perspektywy powiem, że dziś były wyjątkowo paskudne warunki, modły do szamana od pogody pomogły aż nadto Janek nawet był na porannej mszy w pobliskim Unisławiu i pewnie coś na tacę sypnął w intencji. Dmuchało stale koło 18 m/s w szkwałach dużo więcej i bardzo mocno turbiło zwłaszcza bliżej krawędzi klifu. Dodatkowo loty umilała mżawka, która skutecznie ograniczała widoczność tym co śmigali w okularach. Ale tak bywa na zboczu i takie warunki dają najwięcej emocji i adrenaliny w konfrontacji z naturą zwłaszcza jak dopisuje dobre towarzystwo innych lataczy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 No to warunki jak znalazł dla Toxica i 2kg balastu Idzie jak po sznurku ląduje jeszcze lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Ano Jurku miałes przyjechać i pokazać - jak się lata a Ty latasz po "sadzawkach"....TOXIK na "niedzielę"...i do "kościoła"...hi...hi..Tak naprawdę.rozpoczałem MYSTICIEM..potem latałem utuczony ołowiem SWORDEM...W południe wkradła sie mzawka i dziwnie parowały okulary nie chciałem ryzykować . Był wiatr "akuratny" na sworda dostał za swoje.. spisywał sie znakomicie. Jacku fotki-sympatyczne..dzieki-pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Toxiciem lata sie tak jak Mystic'em. Tylko szybciej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Toxikiem latałem dopiero 3x próbuję ustawień a trzeba stare modele trochę docierać... wszystko przede mną...powolutku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 szpoko, szpoko. Model ustawia sie najlepiej na znanej górce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Dzisiejsze początki latania (nauka) DLG Next przy klifie w Starogrodzie. http://youtu.be/8vDiUzKzGbs 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 CACY, jutro wał w Otorowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Chyba bym powalczył ze środkiem ciężkości. Jakoś na wprost dziwnie leci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Albo błąd pilota, bo latał na ustawieniach rzutu. Sprawdzę to i to. Adrenaliny w tym nie ma, ale frajdy od groma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Dziś po obiedzie wybraliśmy się na spacer do Starogrodu sprawdzić czy jest wiatr na klifie . Nic nie wiało, ale SRU-tek dał sobie radę . Jutro z rana rzucam Orką http://youtu.be/FyiPqIa3pL8 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Elektric Light Orchestra....jooooo....poezja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Wczoraj wykonałem pierwszy lot Orki. Jest to kopia Rekina kolegi Kross(zdjęcia rekina zrobione potajemnie, a następnie przeniesione na stół kreślarski ). Troszkę słabo trzyma skrzydło guma od gaci, ale taśma izolacyjna pomogła. Warunki do latania super, ale dla mojej Fregaty , ale Orka się nie poddała. http://youtu.be/MAtNn4u1ynk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Czyli oficjalnie są już dwa Rekiny w Polsce, konstrukcji z mojego wymysłu (miło popatrzeć ) Bardzo fajnie Ci wyszło i nawet ma podobne właściwości lotne, (jakbym latał prawie swoim ) Jakby zamontować skrzydła bardziej na stałe, to ulegały by częściej uszkodzeniu. Nie przewidywałem, żeby ten model latał w mocnym wietrze, wręcz przeciwnie (więc to, że macha skrzydłami, to tak ma być). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 A czemu Orki w Unisławiu nie było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi