vowthyn Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 A czy ktoś się orientuje jaka jest różnica w opłatach za przewalutowanie kiedy płacimy PayPalem w stosunku do płatności bezpośrednio kartą? Wczoraj robiłem zakupy w UK i za towar wartości 154,49 euro Paypal skasował mi 683,40PLN, co daje kurs przeliczenia euro do złotówki 4,43, gdzie wczorajszy kurs NBP był o dwadzieścia groszy niższy. Na takiej, niedużej przecież kwocie to daje prawie 30 zeta różnicy. Ciekaw jestem, czy płacąc bezpośrednio kartą wyszłoby taniej. A odnośnie Urzędu Celnego to uwaga do niektórych użytkowników - odróżniajcie jasno doliczenie do paczki VATu od doliczenia cła. To nie jest to samo i różnica jest istotna. Pisząc "moja paczka została oclona/UC doliczył mi cło" wprowadzacie innych w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Cła nie ma w "naszym" imporcie . Jest VAT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi