TomekH Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Witam wszystkich! Wczoraj miałem przyjemność oblatania pierwszego "dłubanego" przeze mnie modelu balsowo-sklejkowego. Jest to co prawda zestaw wycinany laserowo, ale za to rodem prosto z ChRLD więc dłubania w istocie było dużo, tak jak i dumania (brak planów czy sensownej instrukcji...) i dorabiania brakujących czy też krzywo wyciętych elementów. No i pierwszy raz pokrywałem model folią, co też dostarczyło sporo emocji... Do rzeczy: Rozpiętość: 1060mm Długość: 780mm Waga gotowego do lotu: 750g Silnik: turnigy 2830-11 1000kv Śmigło: APC SF 9x4.7 Model jest bardzo przyjemny, lata jak po sznurku Nie zauważyłem też jakichś niebezpiecznych tendencji przy przeciągnięciu - tego bałem się najbardziej bo skrzydło jest pozbawione wzniosu i sam musiałem zdecydować jaki kształt nadać krawędzi natarcia... Podwozie okazało się za krótkie - każdy start oznacza koszenie trawy. Tutaj pytanie: gdzie kupujecie stalowe druty/pręty do wykonana podwozia? Potrzebuję o średnicy 2,5-3mm. Poniżej krótki film z lotu z kamerką pod kadłubem, zdjęcia wrzucę wieczorem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Pręty stalowe to w każdym sklepie modelarskim idzie spotkać choćby http://cyber-fly.pl/...ety-stalowe/169 Film jest i widać że model lata ale ja jeszcze proponuje wrzucić jakieś zdjęcia modelu bo nie widać jak on wygląda ... ja z miłą chęcią bym go zobaczył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Oczywiście, wcześniej nie wrzuciłem zdjęć bo nie miałem do nich dostępu: Tutaj widać w jaki sposób rozwiązałem kwestię sterowania tylnym kołem podwozia. W oryginale na ogonie miała być płoza z kawałka sklejki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi