Pioterek Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Idąc śladem PZL P.24 "Puławski" i w tym modelu również zastosowałem zamiast śmigła APC śmigło XOAR 16x8 . Czas lotu przy tym samym zużyciu energii wzrósł mi o 2 minuty. Dla zainteresowanych więcej o tym śmigle: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/41177-pzl-p-24-ep-z-modelesuchockipl/page-47 #924 i dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 2 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 30 sierpnia 2014 roku Spacewalker II z Wicherkiem W25M uczestniczyły w Spotkaniu Lotniczym w Zamościu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 10 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Nowy film z jesiennych lotów moim Spacewalkerem II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Rozwiązanie które nie dawało mi spokoju. Mocowanie skrzydeł do mojego Spacewalkera II jest typowe. Bagnet, śruba wkręcana poprzecznie w skrzydło z przodu a z tyłu taki "dyngs" czyli cienka plastikowa kształtka przestrzelona calową śrubą wkręcaną w osadzone w miękkiej balsosklejce w stalowym gnieździe o wielo- palczastym. Gniazdo to lubiło się wysuwać przy wkręcaniu śruby i ni jak nie można było go solidnie wkleić czy osadzić z braku podejścia. Wywoływało to moje niecenzuralne komentarze na lotnisku, więc postanowiłem to zmienić. Mocowanie skrzydła: Przed wsunięciem skrzydła i po usunięciu stalowego gniazda Po wsunięciu skrzydła: Przetyczka magnetyczna zamiast śruby: Zamocowanie przetyczki: Zamocowanie po dwu stronach: Zamocowanie przodu skrzydła: I gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 28 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 sprytne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Model lata z powodzeniem 4 lata, a ostatnio znowu powrócił do łask ze względu na zamieszanie związane z ubezpieczeniami OC modeli o masie do 5kg. Model EP mimo, że ponad 2,1m rozpiętości waży akurat 4,8 kg, więc mieści się w obecnych kretyńskich warunkach serwowanych przez firmy ubezpieczeniowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Dzisiaj po testowałem nowe światła w podwoziu modelu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Spacewalker II na pikniku w Radawcu 2017: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi