Paweł Prauss Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Potrzebuję danych tego śmigiełka, stosowanego w PZL - 106 Kruk. Średnica? Masa? Ciąg statyczny? Maksymalne obroty? Wymiary otworów montażowych..... Jeśli ktoś z Was dysponuje tymi danymi lub wie gdzie je znaleźć będę wdzięczny jeśli się ze mną tymi informacjami podzieli.... Zdjęcia tego śmigiełka również mile widziane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.jaro Posted September 12, 2013 Share Posted September 12, 2013 Zapewne na niewiele sie to przyda: http://www.esscoaircraft.com/p-16502-polish-engine-us-133000-propeller-1975-maintenance-overhaul-manual.aspx ale na okladce instrukcji mozna sie doszukac producenta: PLZ Okecie. Moze by bezposrednio u nich zapytac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Prauss Posted September 12, 2013 Author Share Posted September 12, 2013 Dziękuję Jarku, mam tam kolegę i nie wpadłem na to aby jego zapytać.... A to moje śmigiełko :-))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
buwi777 Posted September 12, 2013 Share Posted September 12, 2013 A do którego modelu to śmigiełko ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Prauss Posted September 12, 2013 Author Share Posted September 12, 2013 PZL - 106 Kruk w skali 1:1 Miało wisieć na ścianie, ale niestety się nie zmieściło, muszę sobie zorganizować większą ścianę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irek M Posted September 12, 2013 Share Posted September 12, 2013 O!!! Widzę, że nie tylko ja zbieram oryginalne śmigiełka Ale moje to od Ił-10 jednego z rozbitych w 3city i niestety tylko jedna łopata bez piasty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.jaro Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Pawel, fajne to smiglo. Zamierzasz je troche odremontowac, czy zostanie w takim stanie? Jak sciana za mala, do sufitu moznaby przymocowac. Najlepiej w sypialni, nad lozkiem, by miec lotnicze sny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buwi777 Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 by miec lotnicze sny chyba "odlotowe" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Prauss Posted September 13, 2013 Author Share Posted September 13, 2013 Trochę bym się bał spać pod nim, gdyż waży ponad 100 kilogramów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
awiator Posted September 14, 2013 Share Posted September 14, 2013 Opowiedz coś na temat tego skarbu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Prauss Posted September 16, 2013 Author Share Posted September 16, 2013 Co tu dużo mówić (pisać) kupiłem okazyjnie po cenie złomu i chyba sprzedam, jeśli mnie ktoś odpowiednio zmotywuje, póki co leży i jeść nie woła. Cały czas szukam godnej ściany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Prauss Posted February 19, 2016 Author Share Posted February 19, 2016 Trochę to trwało, ale w końcu znalazłem ścianę godną zawieszenia tego śmigiełka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts