ali1983 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 odziedziczyłem od szwagra taki oto motorek (z dmuchawy do liści). chciał go włożyć do śmigłowca, ale ma już inny więc ten był mu zbędny. pytanie czy jakoś da się go wykorzystać do samolotu? całość waży 1400gram, bez koła magnesowego i cewki 1000gram. brakuje 1 pierścienia, ale to akurat bym dostał w dowolnym serwisie kosiarek. silnik zanim został rozebrany pracował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Pewnie, że się da, poszukaj tylko jakie silnik ma osiągi (jaka moc) i pod to dopasowywuj model. Na forum było dużo tematów o przerabianiu podobnych silników. Pierwsze co musisz zrobić to doprowadzić do tego aby silnik działał, później musisz dotoczyć piaste pod smigło. W skrucie masz dużo pracy, ale na pytanie czy się da? Odpowiadam, że tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Kolega ma ten sam silnik tylko z zapłonem elektronicznym napędza on piperka 2,10 m i daje spokojnie redę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 26 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 (edytowane) ooo to bardzo dobra informacja. a mogę jeszcze prosić fotki jak wygląda mocowanie silnika. gdyż w moim silniku od strony koła magnesowego było one wycięte (zeszlifowane). no więc tak. byłem dziś rozejrzeć się za pierścieniem. był za 30zł ale 1mm grubości ( u mnie są 1,5mm). na ebayu znalazłem za 15zł od 26ccm, ale nie znam grubości. i teraz pytanie czy mogę założyć cieńszy pierścień? i czy moduł zapłonowy (z HK) mogę założyć np ten: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__10996__Replacement_CDI_Ignition_for_RCG_50CC_Engines.html Edytowane 26 Września 2013 przez ali1983 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Na fotce widać mocowanie w karter są wkręcone szpilki a na szpilki tuleje dystansowe i one przymocowane do przedniej wręgi,ja jak i kolega latamy na tym zapłonie http://hobbyking.com/hobbyking/store/__13767__Replacement_Complete_Ignition_Set_for_Single_Cylinder_Gas_Engines.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 czy mogę założyć cieńszy pierścień? "cieńszy" oznacza jego wysokość? Pierścień nie może być za wąski w rowku, bo będzie "pompował" rozbijając gniazdo. Dodatkowo w czterosuwach "pompuje" olej nad tłok powodując jego nadmierne spalanie, ale w dwusuwach to zjawisko nie zachodzi z wiadomych względów. http://www.zespolszkol2.com.pl/korbowy_3.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Zdjęcia silnika w Zielonym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 6 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Adam dzięki za fotki. mam pytanie które śmigła drewniane z hk nadają się do benzyniaka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciachoband Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Stało się coś z tym silnikiem? Poleciał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 silnik narazie leży. problemem jest za krótki wał z gwintami calowymi. odpowiednia piasta jest w fazie przed rysowaniem dla kolegi, który ją wykona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciachoband Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Wiesz może w w jakiej dmuchawie dokładnie jest ten silnik? Chciałbym taki zakupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 niestety nie. dostałem goły silnik w prezencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi