cobra Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 czy bende mogl latac tym samolotem na apce od lamy Już raz na to pytanie odpowiadałem :/ :wall: Jak lekko pękło to naklej na to miejsce taśmę pakową. Nie pisz postów jeden pod drugim :!: :!: :!:. Użyj EDYTUJ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Używaj edytuj jak mówi Cobra... I nie pytaj ciągle o to samo, zadasz pytanie, odpoiwe Ci ktoś, a za chwilę znów to samo... :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 A jeszcze mi jedno pytanko przyszlo do głowy. W tej sklejce co jest do mocowania sionika jedna dziure a silnik wycina sie o średnicy kolnieza silnika czy mam racje??? a po co jest druga dziura tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Po pierwsze: bo podobnie to wyglądało w oryginale. Zerknij tu. Jest tam galeria RWD-5. Po drugie: w celu zapewnienia chłodzenia regulatora i pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Aha. A gdzie sie podłącza pakiet żeby można było latać??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :wall: :wall: :wall: :wall: :shock: :shock: :shock: :shock: Litości! Może odpowie ktoś inny, bo na dzień dzisiejszy cierpliwość mi się skończyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Oborze czy tak trudno napisać gdzie podłączyć 2 kabelki chyba to jest temat RWD 5 pytania wiec oczekuje odpowiedzi a nie zlości jestem nowy i mam prawo nie wiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 pakiet podłącza sie w modelu, żeby można było latać... podobno nie ma głupich pytań, tylko głupie odpowiedzi, ale to pytanie jest banalne, a odpowiedź oczywista... :evil: :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 no dobra wiem ze w modelu ale czy kabelki gdzies wystaja zeby to podlaczyć czy jak tego nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 nigdy nie wystawiaj żadnych przewodów poza model(oprócz anteny), nigdy nie wiesz czy po starcie nawet z ręki, przypadkiem nie pociągniesz za jakąś wtyczke i nie odłączysz akusa od reszty :twisted: kabelki podłączaj najlepiej jeszcze przed założeniem płata. możesz równie dobrze regiel puścić przez przełącznik i dopiero do odbiornika, ale po co utrudniać sobie życie...no i wypychać kadłub zbędnymi przewodami... --- jeśli chcesz uzyskać dobrą odpowiedź, musisz zadać trafne pytanie...nie ogólne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Aha ok dzieki czyli przed kazdym lotem musze zdejmowac plat z tego co zrozumialem Aha i jeszcze jedno na planach mam 4 laczniki skrzydel a potrzebne sa tylko 2 dobze mysle A no i jeszcze jedno pytanko przyszło mi do głowy. Czy jak sie łączy ze soba te stery kierunku i wysokości??? przykleja sie do tych listewewk n statecznikach??? czy jakos inaczej??? No bo przeciesz to sie musi ruszac żeby skręcać A i jeszcze jedno dzwignie sterowe trzeba samemu robic bo na planach ich nei widze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Moze mi ktos odpowiedziec na pytanie czemy na planach sa 4 laczniki skrzydel a potrzebne sa tylko 2??? tego nie wiem bardzo prosze o odpowiedz a moze trzeba uzyc 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Nie robiłem nigdy tego modelu, ale teraz zerknąłem na plany i do instrukcji budowy. Są tam (na planach) łączniki ze skosem do skrzydeł bez lotek, oraz łączniki proste do skrzydeł z lotkami. W zależności od wariantu, jaki budujesz, daj odpowiednie łączniki. Teraz jasne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Może: te proste łączniki używasz, jeśli chcesz skrzydła bez wzniosu (i zarazem z lotkami), te "krzywe" do druga opcja- dla skrzydeł ze wzniosem (i bez lotek). Czyli sam decydujesz, których 2 łączników użyć. //Sorry cobra - równocześnie pisaliśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Aha dzieki teraz rozumiem:) A jak trzeba polaczyc stery kierunki i stery wysokosci ze statecznikami zeby one poruszaly sie i wykonywalo sie dzieki temu skrety i wzniesienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Do tego służą tak profesjonalnie zwane zawiasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Aha dzieki. Mam jeszcze jedno pytanie i chyba ostatnie:) dźwignie sterowe trzeba samemu robic jakiś kształt bo na planach ich nie ma??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Oborze czy tak trudno napisać gdzie podłączyć 2 kabelki chyba to jest temat RWD 5 pytania wiec oczekuje odpowiedzi a nie zlości jestem nowy i mam prawo nie wiedzieć. Rewelacja Az dziw, ze ktos odpisuje i to cierpliwie :shock: Adam5x9 - czy zapoznales sie chocby ogolnie z konstrukcja i zasada dzialania modeli RC ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Adam, może powinieneś poczekać jeszcze troszeczkę z budową tego modelu. Powinieneś jeszcze dużo poczytać, pooglądać relacje z budowy, gdzie pokazane są wszelkie szczegóły konstrukcyjne. Nie wiem, jakie są Twoje możliwości w miejscu, w którym mieszkasz, ale najlepiej byłoby obejrzeć kilka gotowych modeli, najlepiej u jakiegoś modelarza lub na lotnisku modelarskim. Możesz też podjechać do sklepu modelarskiego, gdzie pewnie też mają na ekspozycji gotowe modele. Wierz mi, że w moich słowach nie ma cienia złośliwości. Nie zrażaj się, tylko lepiej przygotuj się do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Oborze czy tak trudno napisać [...] Oj, chyba trudno... :? "Oborze", gdYsh sIEm wYmIenJa n4 "obora". tO prOst3 :devil: Koniecznie powinieneś dać plusiki kolegom, którzy ci cierpliwie pomagają. Służy do tego przycisk "Pomógł" na dole każdego posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.