Callab Opublikowano 5 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Zwazyłem już speeda i gotowy do lotu będzie ważył około 750 gr To sporo. Mój bez akumulatorów waży 380 gram. Z pakietem 2S - 508g. Prawdopodobnie będzie ważył trochę więcej, bo z tym pakietem nie bardzo chce latać, ale do 750g to mu daleko. Na razie odbyłem 2 loty, z których drugi skończył się przepadnięciem i przywaleniem w ziemię. Pękło śmigło i oderwało się podwozie. Innych strat nie ma. Dzięki temu, że oderwało się zrobione z blachy z puszki mocowanie podwozia, nie połamał się kadłub - tak myślę. Muszę spróbować włożyć pakiet 3S (jak go sobie kupię) i ewentualnie doważyć trochę dziób, bo prawdopodobnie mam zbyt tylne wyważenie. Mam filmik z pierwszego, zakończonego szczęśliwym lądowaniem, lotu ale nakręcony kamerą nie aparatem, a na razie nie umiem z kamery wrzucać filmów na komputer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Gdybym robił szkielet z listewek balsowych, a nie z pełnej balsy pewnie też by wyszedł lżejszy, ale tak jak pisałem miał on dostać spalinke. Może jeszcze dostanie, ale zobacze jak będzie sobie radził na silniku 3F. Teraz jeszcze dostał owiekę zrobiona z balsy bo laminatowa nie wyszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 6 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Udało mi się przetworzyć film z pierwszego lotu. Trochę przycięty JEST TU Start z ręki. Wyrzuciłem go trzymając za serwo od lotek. Przy lądowaniu trochę źle oceniłem odległość i zahaczyłem końcówką skrzydła o miedzę, dlatego tak go obróciło. Model leciał na: silnik: 2410-9 śmigło: 9x4,7 pakiet: 2S Jak widać na filmie, brakowało mu mocy. Myślę, że pakiet 3S pomoże. Różnymi śmigłami też się pobawię, żeby dobrać optymalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 No i w końcu speed poleciał http://pl.youtube.com/watch?v=w6KeKjGbKrs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 13 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 A mój się zrobił biało-czerwony. Sczegóły TU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.