Kamilos Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Witam, wnoszę się z zamiarem kupienia aparatury Graupner MC-22 Hott http://iberhobby.com...62ece2b8b1e70c0 czy ktoś ją posiada albo jej kiedyś używał???Będę wdzięczny za każdą informację. Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Słyszałem opinię o HOTT od kolegi i nie polecam,podobno potrafi się rozbindować podczas lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Aha dobrze, może ktoś jeszcze ma jakieś opinie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Wszytko zalezy za ile. Jak dla mnie to jest jedno z ostanich ladnych nadajnikow od GR ale to ocena subiektywna W przeciwienstwie do Slawka nie slyszalem takich opinni i nie zdarzylo mi sie to nigdy w locie. Ale za te pieniadze (600euro) bym tego radia nie kupowal, domniemam ze masz jakas tansza alternatywe. Jezeli pulpit i GR to wszedl bym w MC-20. Ze wzgledu na sentyment powaznie zastnawialem sie nad MC22 ale doszedlem do wniosku ze to nie jest przyszlosciowe rozwiazanie i wybralem MC-20 ( w podobnej cenie masz w pelni rozwiniete radio). Hott jest na tyle rozpowszechniony ze nie ma problemu z zebraniem informacji, jak na razie nie slychac zeby cos sie dzialo wiec o to sie nie martw. A ceny osprzetu sa rozsadne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Wie pan ja tą aparaturkę wybrałem dla tego że mi się podoba z wyglądu i ogólnie, ale jak pan mówi że mc-20 lepsze to będę się trzymał tej myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Mi tez to radio (Mc-22) sie podoba Co moge tobie doradzic to wez sciagnij i porownaj sobie instrukcje do tych nadajnikow. Bedziesz mogl porownac mozliwosci programowe, wez zobacz ile kosztuje rozwiniecie MC-22 (przelaczniki etc) i podejmij decyzje co dalej z tym fantem. MC-20 nie ma co prawda wygladu i jakosci MC-22 ale od poczatku jest przystosowana do nowego systemu etc. Decyzje musisz podjac sam i nie kieruj sie decyzjami innych, bierz ich zdanie tylko pod uwage - taka moje sugestia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Dobrze porównam sobie te dwie instrukcje i dam znać. Zdecydowałem!!!(W tym momencie pojawia się dam dam dam )będzie to:MC-22!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Słyszałem opinię o HOTT od kolegi i nie polecam,podobno potrafi się rozbindować podczas lotu. noo. pewnie i widziałeś Jak cos mądrego piszesz to proponuje dać trochę więcej szczegółów. Bo akuratnie w tym przypadku powinieneś. Mi się od dwóch lat nie rozbindował. A co gorsze nawet zasięgu nie stracił ;( I innym kolegom również. Radyjko fajne adaptowane pod Hott. Ale chyba juz nie jest w bieżącej produkcji. Jak chcesz pulpit to raczej skłaniał bym sie do MC20 np tu: http://www.modellhobby.de/Electronic/Radios-module/Graupner-JR/Graupner-RC-radiosets.htm?shop=k_staufenb_e&SessionId=&a=catalog&t=9&c=8530&p=8530 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 7 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Wie pan ja będę zamawiał tą aparaturę z zagranicy http://iberhobby.com/product_info.php?cPath=96_97_98_200&products_id=1312&osCsid=53fa1932b2e585c3362ece2b8b1e70c0 a pulpit dokupie http://www.cyber-fly.pl/pl/p/PULPIT-DO-GRAUPNERA-MC-19MC-22/1047 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Mam takie małe pytanie poza tematem... Po co Ci tak drogi sprzęt? W jaki sposób będzie wykorzystywany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Kamil, dokladnie w tej cenie kupisz MC-20 Poza tym, tak ja pisalem wczesniej radyjko piekne (chodzi mi o 22 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Witam odgrzewam ten stary temat ponieważ nie chcę zakładać takiego samego drugiego. Nadarzyła mi się okazja do nabycia graupner mc-22s z modułem frsky. Mam kilka pytań: czy w tym nadajniku można zmieniać mode poprzez prosty zabieg odkręcenia tylnej obudowy i zmiany sprężynki na gimbalach? Jak jest z systemami w takiej starej aparaturze? Czytałem że gubią pamięć tzn. ustawia się model a po resecie nadajnika (wyłączeniu i włączeniu) ustawienia znikają. Jak to z tym jest ? EDIT.: Na pytanie o zmianę mode już znam odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi