Patryk900 Opublikowano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Mirku z czego kopyto robiłeś pod szybkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 witam kopyto zrobilem z kilku warstw posklejanej balsy 5 i 3 mm , potem z grubsza zalatwilem je nozem do tapet potem troszke szlifowanka i jest no teraz widac na dole te faldke i z drugiej strony jest tez taka . ale chyba po obkurczaniu nad gazem to chyba nie mozna sie spodziewac efektu jak po opalarce , pozdrawiam , do twojego tez zrob kabinke z pet bo bardzo fajnie wyglada . patryk wez mi napisz jakii masz prop sawer pod kolpak bo tez chce kupic plastykowy kolpak ale niewiem jaki do tego pasuje prop saver ja mam na gumke i taki alu kolpaczek na gwint ale niewim czy wejdzie do srodka do tego plastikowego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Ja raczej propa nie założę bo przy tym silniku zaraz gumka poleci hehe a kołpaczek to był w zestawie z sky surferkiem na zdjęciu to jest tylko przyłożony na taśmę klejąca żeby zobaczyć jak by wyglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 ok zapytam w sklepie jak bede kupowal kolpak , oto fotki zmontowanego na szpilki i tasme w calosci kabinke troche krzywo przykleilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 EXTra naprawde bardzo fajnie sie prezentuje kamuflarz dodał uroku serwa będziesz u góry montować czy tak jak mówiłeś jedno centralnie ? no i jaki zespół napędowy zamontujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 serwo 1 w skrzydle polozene bedzie centralnie bowdemy sa juz w skrzydle powklejane tyko drut 0,8 nie mam juz i mocowania bowdena na orczyku serwa i tyle silnik cf 2805 lub cf 2822 i pakiet albo 2s 700 lub 3s 1000 niewiem tylko czy mozna uzywac pakietu 3s do cf 2805 , boje sie ze z dymem pojdzie cos takiego jak na tym foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Udało się spit gotowy do oblotu zastanawiam się tylko czy nie trzasnąć mu jakiegoś podwozia Tak się prezentuje : ps. sory za bałagan Jak wam się podoba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 jest super, widze ze kabinke zrobiles, no no robi wrazenie, podwozie mozna ale po co mu , brdzie mu tylko prszeszkadzalo w ladowaniu , chyba ze masz jakies fajne miejsce do ladowania., pozdrawiam i czekam na film z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Dziękuję Też już nie mogę doczekać się oblotu niestety pogoda zostawia wiele do życzenia :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Czekaj na bezwietrzną pogodę lub z na prawdę minimalnym wiatrem. Lepiej nie kusić kraksy lotem w złych warunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Dokładnie Robercie nie ma co kusić losu czekam na idealną pogodę szkoda marnować tyle włożonej pracy Wiatru nie ma wcale dzisiaj ale deszcz co jakiś czas kropi :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 20 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Niestety mimo usilnych starań nie udało mi się okiełznać puki co spita pierwsza kraksa była spowodowana zaklinowaniem skrzydła na plusie dziś natomiast model nie reagował na ster wysokości praktycznie wo gule a lotek prawie jak by nie było nie wspomnę o problemach przy wywarzaniu. Musiałem popełnić jakieś znaczne błędy konstrukcyjne lub porostu nie potrafię nim latać... dlatego puki co odłożę go na półkę i zbuduje funbata lub kupie coś z cyber fly np. focke wolfa esa tak jak mi radzono(najchętniej jednak sprawił bym sobie fun cuba niestety cena dosyć wysoka za sam kit:( ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil9912 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Wielka szkoda bo zapowiadał się bardzo fajnie Zobaczymy jak będzie latał spit pana Mirka i może sam takiego zbuduję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Jak go wyważałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 20 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Zrobiłem prowizoryczną wyważarkę dałem z tym, że i tak dałem balast delikatnie przeważający na dziób tak żeby nie ciągnął i do tego skłon delikatny ale model strasznie się dziwnie zachowywał samą trudność sprawiało sterowanie nie wiem jak mam to opisać najlepiej jak bym pokazał filmik :/ może to wina zbyt małej średnicy śmigła ? ps. projektu nie porzucam w najbliższym czasie rekonstrukcja części dziobowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_t Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Dziwnie się zachowywał? A nie tak przypadkiem, jak ten co zgubił pakiet na filmiku na tej stronie co są plany? Sklej go, środek ciężkości zrób na pierwszym załamaniu skrzydła od natarcia (jakieś 25% cięciwy przy kadłubie) i powinien latać. Spitki tak lubią. Zwróć tez uwagę na zdjęcia tych modeli na stronie. Nie są tak gładkie jak Twój. Chropowata powierzchnia powoduje, że taki model jest wolniejszy ale lepiej lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Zrobiłem prowizoryczną wyważarkę dałem z tym, że i tak dałem balast delikatnie przeważający na dziób tak żeby nie ciągnął i do tego skłon delikatny ale model strasznie się dziwnie zachowywał samą trudność sprawiało sterowanie nie wiem jak mam to opisać najlepiej jak bym pokazał filmik :/ może to wina zbyt małej średnicy śmigła ? ps. projektu nie porzucam w najbliższym czasie rekonstrukcja części dziobowej W sumie nie precyzyjnie się zapytałem. Czy wyważałeś do góry nogami? Bo dolnopłaty tak się wyważa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 21 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 O te Chropowata powierzchnia powoduje, że taki model jest wolniejszy ale lepiej lata. Na to bym nie wpadł myślałem, że jest zupełnie na odwrót ale trudno praktyka robi swoje Co do wywarzania też nie wiedziałem, że robi się je do góry nogami dzisiaj posklejam spita i może uda się polatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_t Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Zwróć jeszcze uwagę, w którym miejscu się kadłub złamał. Przeważnie kadłub wzmacnia się w części centralnej - najczęściej zaczyna się od wręgi silnikowej a kończy trochę za spływem skrzydła. Druga sprawa to folia. Może i cienka ale swoje waży. Lepiej by było cieniutko pomazać plakatówkami. No i ten kolor. Z tego, co zauważyłem, sporo modelarzy lata lekkimi modelami (i nie tylko) przed wieczorem, gdy wiatr ustaje ale widoczność jest g... na. Dlatego tym modelem radzę robić próby w pełnym słońcu i dosyć wysoko, przynajmniej na początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Moderowano dn. 25/11/2013 przez Idfx Temat ponownie otwarty. Proszę się trzymać wątku lub zapraszam do HydeParku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi