extream Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Witajcie Obecnie mó skromny hangar zdominowały multikoptery. Już prawie rok minął od kiedy pilotowałem ostatnim razem jakiś płatowiec.... Tak nie może być Jako że na budowę modelu nie mam zbytnio ani czasu ani warunków, zakupiłem zestaw modelu Piper w Hobbyking. Wybrałem górnopłata z kilku powodów : po pierwsze jak już pisałem dawno nie latałem, więc najodpowiedniejszy model dla przypomnienia odruchów to trenerek. Po drugie lubię wolne i spokojne turlanie dropsa po niebie A jak jeszcze model przypomina samolot to już w ogóle jest fajnie Model musiał też mieć podwozie, ponieważ start i lądowanie to dla mnie najciekawszy i najprzyjemniejszy etap całego lotu ;p Kolejnym powodem jest przyjemna cena i dostępność modelu w magazynie europejskim. Jak już wiecie, właśnie dlatego mam piperka, a nie Wicherka Myślę, że chociaż jedna osoba tutaj na forum będzie zadowolona z tego wyboru Pozdrawiam Panie Marku - miłośniku żółtych latadeł A teraz trochę danych : Rozpiętość : 1400 mm Długość : 950 mm Waga do lotu (wg.producenta) : 1800 g Waga do lotu ( moja) : dopiszę Napęd : 36-48 700kv Śmigło : 12x9 Serwa : 4 x 9g - ster wysokości i kierunku wymienię na Turnigy 1800 A Zasilanie : 4S Turnigy 2200 mAh 20C Pudło: Zawartość zestawu : Trochę detali : Napęd - kawał silnika... : Wszystko pięknie popakowane i opisane : Na razie tyle, wkrótce ciąg dalszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 śliczny tylko trochę waży ta pianka. no i torebek dużo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Wiem że jestem stary i wzrok już nie ten,ale czy całe mocowanie płata trzyma się na tej pięknej plastikowej kabince? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 10 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Wiem że jestem stary i wzrok już nie ten,ale czy całe mocowanie płata trzyma się na tej pięknej plastikowej kabince? Dokładnie tak Co więcej : to wygląda na jakieś plexi, ma 2mm i jest cholernie mocne .... rękami w żadnym z miejsc nie dam rady tego nawet minimalnie wygiąć. Myślę, że problemu nie będzie z tym materiałem żadnego Jeśli będę miał miejsce w aucie i uda nam się spotkać to w święta na Czyżynach sobie Pan "pomaca " modelik young : torebek dużo, ale to tylko zaleta Zwłaszcza gdy tak ładnie wszystko popakowane i opisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alex Opublikowano 10 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Płaty trzymają się zasadniczo na zastrzałach więc nie powinno być problemu z wytrzymałością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Miałem ten model i problem jest raczej ze słabym mocowaniem podwozia, a tutaj masz trochę wiadomości http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1359921 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Jak na 1800 g to podwozie faktycznie za delikatne i nie makietowe. Model bardzo ładnie wykonany w szczegółach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 11 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Miałem ten model i problem jest raczej ze słabym mocowaniem podwozia, a tutaj masz trochę wiadomości http://www.rcgroups....d.php?t=1359921 Dziękuję za link ! Jak się sprawował model ? Podwozie właśnie złożyłem i rzeczywiście nie zachwyca jakością. Co do trwałości to się okaże Natomiast fajne ma koła, szerokie z nacięciami i zaślepkami : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Miałem tego: http://air.pelikanda...roduct&id=55080 założyłem silnik Ray 3536/08 i do lotu z baterią 3s 2200 wyszedł 1400g, ciąg na śmigle 11x7 wynosił prawie 1300g, dlatego zastanawiało mnie dlaczego ten z Hobbykinga i Starmax są na 4s i tyle ważą, ale co kraj to obyczaj. Nie polatałem za wiele, bo "moja" droga na której latałem modelami z podwoziem zrobiła się bardzo ruchliwa, a ze względu na kiepskie mocowanie podwozia nie ryzykowałem lądowań na trawie. Załączam zdjęcie na którym widać mocowanie, plastik przylepiony do pianki bez żadnych wzmocnień, może Twój ma trochę inaczej, bo jednak różnią się szczegółami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Teraz podwozie wygląda obiecująco - cofam swoja uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Pietuh: Nie ma porównania w ogóle z Twoim modelem... w Twoim to rzeczywiście totalna porażka U mnie wygląda to zdecydowanie lepiej, choć i tak można to było zrobić jeszcze lepiej - połączyć z elementem do którego się skrzydła mocuje (plexi). Na szczęście podwozie jest łączone z zastrzałami skrzydła, więc wszystko powinno razem ładnie pracować Dokładniejsze fotki podwozia : Mam jeszcze pytanie : Czy ktoś wie jak i gdzie powinno być rozmieszczone oświetlenie w samolocie Piper J3 Cup ? Na internecie mało zdjęć szczegółów i dużo różnych wersji. Może ktoś ma jakieś zdjęcia obrazujące oświetlenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Latarka na czole pilota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Co do oświetlenia, pilot z naszego team'u lata w taki sposób Dokładnie widać oświetlenie, zresztą jak widać, tylko oświetlenie http://youtu.be/92yAM1QkORs Jak chcesz wiedzieć coś więcej na temat, zapytaj pilota tego modelu o nicku Damenix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Może tu coś znajdziesz http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=en&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fsvsm.org%2Fgallery%2Fl4_family&anno=2&sandbox=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 20 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Dzięki Panowie za pomoc! Jestem w trakcie montażu oświetlenia, efekty niebawem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes50 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Moge zapytac dlaczego chcesz zasilac pakietem 4s ? Rozumiem mniejszy prąd ale waga dodatkowa ! Ten cub na 3s powinien sobie radzic idealnie -tak jest u mnie na podobnym modelu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 21 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Są dwie wersje tego zestawu na rynku. Pierwsza wersja była zasilana z 3S pakietu, druga, ta którą mam zasilana jest z 4S. Możliwe, że inne silniki są zamontowane. Nie wiem. W każdym bądź razie 4S mi na rękę, ponieważ większość pakietów takich mam. Poza tym lepiej dla pakietu gdy jest pobierany z niego mniejszy prąd, dlatego warto podnieść napięcie zwiększając jego żywotność i sprawność napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi