dodek14 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Witam wszystkich forumowiczów! Mam problem z przymocowaniem anteny. Kabel ma około 80 cm długośći i oryginalnie był zawiązany wokół płozy i powiedziano mi, że przez to może tracić zasięg; jako, że to mój pierwszy helikopter nie wiem gdzie zamocować ten kabelek. Czy mogę go przytaśmować wzdłóż belki ogonowej wykonanej z aluminium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Nie znam się najlepiej ale chyba nie, ja bym radził kupić np. antenę od samochodzika i ją przykleić do plozy albo tuż pod ramą (zależy jaki heli bo jak lama to do płozy a jak np. t-rex450 to pod ramę) ja tak mam w lamie (znaczy miałem) i było dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Nie znam się najlepiej ale chyba nie, ja bym radził kupić np. antenę od samochodzika i ją przykleić do plozy albo tuż pod ramą (zależy jaki heli bo jak lama to do płozy a jak np. t-rex450 to pod ramę) ja tak mam w lamie (znaczy miałem) i było dobrze. Powyższa odpowiedź jest całkowicie bez sensu i mam nadzieję, że nikt jej nie bierze na poważnie. Antena powinna być ułożona tak, żeby patrząc na helik z dowolnej strony było widać jej jak najdłuższy kawałek, czyli jak jest długa możesz np, ją "rozpiąć" w okół podwozia, ale na pewno nie nawinąć w jednym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gjery Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 http://www.piotrp.de/MIX/abc.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi