sagitt Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Witam, długo kombinowałem dlaczego moja Beta jest cięższa z jednej strony. Wreszczie stwierdziłem że jedno skrzydło jest cięższe od drugiego. Środek ciężkości przypadał mniej więcej tak: Oglądałem skrzydła z każdej strony, normalnie i pod światło i nie widzę co może być powodem takich różnic. Model kupiłem już złożony (ARTF). Żeby uzyskać równowagę włożyłem do rurki wklejonej w lżejsze skrzydło taki kawał żelaza : (oczywiście tylko ten pręt, bateria nie wchodzi ) na maxa aż do końca. Teraz jest równowaga poprzeczna. Spotkaliście się z czymś takim? Ma to duży wpływ na właściwości lotne? Jak się uda to jutro spróbuję jak będzie w locie.
PK999 Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Nie odczujesz żadnej różnicy z taką różnicą wagi. Założyłem kiedyś 30g kamery prawie na końcówkę skrzydła i model tylko bardzo lekko skręcał.
bart07 Opublikowano 25 Października 2013 Opublikowano 25 Października 2013 Jak chcesz mieć Betę wrażliwą na wyważenie poprzeczne (bardziej acro) obetnij uszy - Becie
Rekomendowane odpowiedzi