sagitt Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Witam, długo kombinowałem dlaczego moja Beta jest cięższa z jednej strony. Wreszczie stwierdziłem że jedno skrzydło jest cięższe od drugiego. Środek ciężkości przypadał mniej więcej tak: Oglądałem skrzydła z każdej strony, normalnie i pod światło i nie widzę co może być powodem takich różnic. Model kupiłem już złożony (ARTF). Żeby uzyskać równowagę włożyłem do rurki wklejonej w lżejsze skrzydło taki kawał żelaza : (oczywiście tylko ten pręt, bateria nie wchodzi ) na maxa aż do końca. Teraz jest równowaga poprzeczna. Spotkaliście się z czymś takim? Ma to duży wpływ na właściwości lotne? Jak się uda to jutro spróbuję jak będzie w locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Nie odczujesz żadnej różnicy z taką różnicą wagi. Założyłem kiedyś 30g kamery prawie na końcówkę skrzydła i model tylko bardzo lekko skręcał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Jak chcesz mieć Betę wrażliwą na wyważenie poprzeczne (bardziej acro) obetnij uszy - Becie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi