Emhyrion Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 To jak już chcesz wsadzać blaszki, to przymocują ją do podstawy koła i napędzaj linkami ciągniętymi bezpoeśrednio od serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kankrz Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Wygląda to tak : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Nie widdę problemu. Założyłbym bowden i pociągnął - zamiast do steru do serwa. I gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kankrz Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Tak zrobię tylko może nie bowdenami a linkami. Będzie lżej a dokłaność sterowania na kółku nie jest przecież krytyczna. dzięki i pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal3013 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Witam, poszukuję wizji na napęd lotek. Oczywiście tak by ich nie było widać, wszelekie koncepcje mile widziane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Jeśli to ma być full makieta to w zasadzie powinno się skopiować oryginalne rozwiązanie aby było zgodne z dokumentacją, ale jest to dość drudne. Wszystko zależy od wielkości modelu, przeznaczenia np. akrobat - duże powierzchnie sterowe więc i duże siły. Może napisz coś więcej nt. modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal3013 Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Don Smith p51 Mustang 2,8m rozpiętości. Raczej pół makieta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Może coś w tym stylu ,ale czy zda to egzamin przy tak dużym i ciężkim modelu ? Jeszcze filmik z YT z trochę innym rozwiązaniem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal3013 Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 niestety już nie mam możliwości tak przebudować myślę bardziej nad okuciem u góry lotki, tylko nie wiem czy będzie odpowiednie ramię do wychylenia lotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Witam, poszukuję wizji na napęd lotek. Oczywiście tak by ich nie było widać, wszelekie koncepcje mile widziane:) niestety już nie mam możliwości tak przebudować myślę bardziej nad okuciem u góry lotki, tylko nie wiem czy będzie odpowiednie ramię do wychylenia lotki Czy Ty przypadkiem nie marudzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal3013 Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Tzn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi